Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Camerele video 4K imbunatatesc colaborarea cu videoconferinte clare

Cand sustineti o prezentare, nu doriti ca un participant aflat la distanta sa va intrerupa la partea cea mai importanta pentru a va intreba ce ati scris pe tabla. Si mai rau, prezentarea dvs. poate fi perturbata de participantii care intreaba daca cineva va face poze cu tabla pentru a trimite un e-mail catre restul grupului.

 

 

Din fericire, intalnirile si prezentarile cu participantii la distanta nu mai trebuie sa fie asa. Datorita tehnologiei 4K, conferintele web si video pot fi aproape la fel ca intalnirile fata in fata. Dar oare conferinta 4K este cu adevarat utila pentru organizatia dvs.? Iata ce trebuie sa stiti despre 4K atunci cand va echipati spatiile pentru colaborare.

 

Cand si de ce tehnologia 4K este importanta in sistemele de videoconferinta

 

Pentru o conferinta video 4K, aveti nevoie de o camera video si un display cu capacitati 4K, precum si de un software compatibil 4K. Ketan Merchant, Vicepresedinte al Tehnologiilor Video la ClearOne, a explicat ca tehnologia 4K ofera de patru ori rezolutia de 1080p, ceea ce o face utila pentru aplicatiile care necesita zoom pe detalii. Totul arata mai bine, inclusiv oamenii, iar participantii la intalniri virtuale pot vedea expresiile faciale si limbajul corporal.

 

Trecerea la sistemele de videoconferinta 4K

 

Deoarece companiile au acum latimea de banda a internetului necesara pentru 4K, multi decid ca este un moment bun pentru a face trecerea la 4K pentru videoconferinte BYOD, conferinte web si aplicatii UC. Trecerea la 4K necesita pur si simplu sustinerea hardware-ului care este capabil de rezolutie 4K.

 

Ketan adauga: „Pe masura ce tehnologia evolueaza, latimea de banda a internetului, care a fost factorul limitativ in trecut, va fi din ce in ce mai mare. Upgrade-ul la o camera video 4K face ca videoconferinta sa fie dovada achizitiilor viitoare.”

 

Solutiile dvs. 4K nu vor fi o problema chiar daca utilizatorii de la celalalt capat al apeluluiconvorbirii nu au solutii 4K. Ketan explica:

 

„Aplicatiile de videoconferinta sunt deja capabile sa primeasca fluxuri 4K si sa le converteasca pe baza functiilor hardware din cealalta parte a videoconferintei. De obicei, videoconferinta solicita serverului cloud rezolutia dorita pe baza functiilor sale hardware si primeste rezolutia pe care poate sa o sustina.”

 

Ce trebuie sa aiba o camera video 4K

 

Cand faceti trecerea la conferinte web sau video 4K, unele caracteristici obligatorii ale camerei 4K vor asigura cele mai bune medii de colaborare posibile, precum si o experienta de exploatare pozitiva. Cautati:

 

  • Auto-focus
  • Zoom digital
  • WDR (Wide dynamic support)
  • Reducerea zgomotului
  • Pan–tilt–zoom (PTZ) electronic
  • Interfata USB 3.0
  • Campul vizual cu unghi ultra-larg 
  • O garantie de asistenta si intretinere

 

Camera UNITE® 50 4K ePTZ de la ClearOne ofera aceste functii si multe altele. Conceputa pentru camere huddle, spatii de intalnire mici si birouri executive, conectivitatea cu un singur cablu a camerei 4K ofera comoditate plug-and-play. De asemenea, dispune de camp vizual cu unghi ultra-larg de 120 de grade si zoom digital 3x si se integreaza cu aproape orice microfon si difuzor.