Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Camerele video AI vor fi din ce in ce mai utilizate pentru colaborare la locul de munca

Camerele web au fost construite pentru conversaii private (unu-la-unu), mai degraba decat pentru colaborare in echipa. In locul lor, un nou tip de camera AI va ajunge sa fie din ce in ce mai utilizat la locul de munca in acest an.

 

 

Inteligenta artificiala, ca domeniu, exista de zeci de ani, dar abia in ultimul an a inceput sa fie considerata o tehnologie indispensabila pentru imbunatatirea proceselor de afaceri.

 

Un proces care va beneficia cel mai mult de tehnologia din 2019 este colaborarea la locul de munca si, in acest sens, credem ca dispozitivele AI care faciliteaza acest proces vor fi din ce in ce mai prezente in spatiul de lucru in acest an. Simpla explicatie este faptul ca webcam-urile nu au fost construite niciodata pentru colaborarea in echipa, ci pentru conversatiile private, unu-la-unu. Dispozitivele de videoconferinta masive au fost dezvoltate pentru salile de conferinte, insa in mare parte sunt costisitoare si nu sunt proiectate pentru flexibilitate. Economia globala de astazi este formata din retele din ce în ce mai interconectate si acestea au creat medii de colaborare rapide la locul de munca pentru milioane de oameni din intreaga lume.

 

 

In mod ironic, camerele web si cele de videoconferinta au fost instrumentele care au permis pentru prima data aceasta schimbare , dar au creat acum nevoia unei evolutii, si un nou tip de camera trebuie sa apara – unul care ofera tuturor o voce și un loc la masa.

 

Camerele de videoconferinta care actioneaza ca senzori inteligenti vor oferi experiente ale utilizatorilor automate care reduc nevoia participantilor de a controla manual camera, facand intalnirile video mai simple si mai accesibile, permitand o colaborare mai eficienta.

 

Internetul obiectelor (IoT) va face, de asemenea, dispozitivele si spatiile noastre mai utile pentru noi. In salile de intalniri, camerele de colaborare inteligente vor treansmite date analitice despre ceea ce se intampla in sala la tablourile de bord.

 

Aceste date analitice vor incepe cu numararea persoanelor (people counting), permitand administratorilor de birouri sa urmareasca utilizarea salilor pe parcursul zilei si alte experiente automate ale utilizatorilor.

 

 

2019 va fi anul in care camerele inteligente vor fi indispensabile locului de munca modern.