Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Care este diferenta dintre o boxa activa si una pasiva

O incinta activa, sau „boxa” activa pe langa difuzoare, mai are incorporata amplificarea. Aceasta trebuie conectata la sursa de semnal si priza. Din acest motiv se poate lua semnal audio de la absolut orice aparat (cd-player, laptop, etc.) care are o iesire pentru casti.

 

Boxele active s-au nascut din cererea pentru sisteme portabile si ergonomice, ce au amplificare audio si crossover, situate in incinta acustica. Astfel, boxele active inlatura necesitatea altor echipamente audio, suplimentare, avand nevoie doar de o sursa audio. 

 

Un set de boxe active este format din doua sau mai multe incinte care contine o boxa pasiva normala, numita boxa satelit, fara nici cea mai mica diferenta fata de o boxa continuta de un sistem audio pasiv.
Diferenta majora apare la boxa principala (master) denumita si boxa activa, care face amplificarea sunetului. Ea contine o statie de amplificare construita pe exact aceleasi principii ca si o statie independenta de amplificare a sunetului.

 


O incinta pasiva, sau „boxa” pasiva nu are incorporata amplificarea. Aceasta este formata din incinta acustica si unul sau mai multe difuzoare.

 

Incintele sistemelor de boxe pasive sunt incinte acustice care au exact aceleasi calitati si proprietati ca si incintele boxelor active, construite cu exact aceleasi materiale, dupa aceleasi principii (asta in cazul in care vorbim despre acelasi producator de sisteme audio). Ele sunt dotate cu exact acelasi set de difuzoare ca si sitemele audio de boxe cu amplificator incorporat si desigur cu fitrele aferente frecventelor redate de fiecare difuzor. Singura diferenta este ca boxele pasive nu contin statie si nu beneficiaza de nicio functie aferenta unui amplificator.