Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Care microfoane Audio Technica sunt recomandate pentru inregistrari vocale live?

 

Atunci cand un interpret intra pe scena, imortalizarea acelui moment si a performantei care rezulta in urma unei inregistrari audio de calitate este tot ce conteaza pentru sunetist. Dar o inregistrare este la fel de buna ca si instrumentele pe care le folositi, de aceea Audio-Technica are o gama larga de microfoane care va pot oferi rezultate excelente intr-un cadru live.

 

In acest articol, vom discuta despre alegerea microfonului, despre optiunile de plasare si despre alte sfaturi care v-ar putea fi utile inainte de a apasa butonul de inregistrare.

 

Cele mai uzitate microfoane pentru inregistrari vocale live sunt microfoanele stereo, microfoanele line si gradient (aka shotgun) sau microfoanele condensator penru studio, cum ar fi microfonul cardioid cu condensator si diafragma mica AT2021 sau microfonul condensator cu diafragma mare AT4050.

 

Un microfon stereo precum BP4025 ofera o carcasa cu profil redus, cu doua capsule cu diafragma mare, intr-o configuratie stereo de tip X/Y inovatoare. Design-ul compact, usor permite montarea microfonului pe camerele de filmat pentru captarea unui semnal stereo veritabil.

 

Microfoanele shotgun, precum BP4073, pot fi folosite in aplicatii “zgomotoase”, cum ar fi concertele, unde ar putea fi utila “directionarea” pickup-ului catre zona de spectacol. 

 

Tineti minte, microfoanele shotgun nu capteaza sunetul de la distanta, ci mai degraba ingusteaza unghiul de acceptare a sunetului prin orificiile de pe tubul lung al corpului microfonului – cu cat tubul este mai lung, cu cat unghiul de acceptare este mai ingust. Prin urmare, BP4073, de exemplu, are un unghi de acceptare mai larg decat BP4071L. Aceasta este partea in care preferintele personale si configurarea pot juca un rol in procesul de selectie a microfonului.

 

Ce ziceti de un microfon shotgun stereo? La A-T gasiti microfoanele shotgun stereo BP4029 si BP4027. Daca vreti un microfon si mai spectaculos, puteti incerca AT4050ST, un microfon de studiou cu diafragma mare, care va ofera aceleasi elemente populare gasite in AT4050 preconfigurate in configuratii stereo, care permie stereo X/Y de 90 de grade, stereo X/Y de 127 de grade si configuratii Stereo Mid-Side (M/S).

 

Plasarea oricarui microfon live pe care il alegeti va fi, de asemnea, importanta pentru rezultatul inregistrarii. In utilizarea oricarui microfon, este important sa va amintiti ca toate microfoanele sunt ca urechile. Daca sunetul este rau in partea din spate a camerei, plasand microfonul acolo, veti capta sunetul rau. Daca un loc anume din camera este foarte reverberant, plasarea unui microfon acolo va afecta calitatea inregistrarii. Microfoanele stereo functioneaza minunat atunci cand va folositi urechile pentru a gasi un loc bun in zona de performanta si apoi asezati microfonul acolo. Plasarea unui microfon stereo sau a unei perechi de microfoane stereo deasupra multimii care urmareste scena duce adesea la un amestec frumos de sunet direct de la scena si ambianta multimii. Aceasta varianta functioneaza bine in cazul concertelor si setarilor de sunet puternice, in special. Utilizarea microfoanelor in imediata apropiere a zonei de performanta este, de asemenea, o optiune buna, mentionand ca, cu cat microfonul este mai apropiat de sursa (zona de performanta), cu atat sunetul direct va fi mai bun. Daca mergeti in acesta directie, aveti grija la unghiul de acceptare al microfonului pe care il utilizati si asigurati-va ca plasarea microfonului nu obstructioneaza campul vizual.

 

Exista o varietate de “trucuri ale meseriei” care functioneaza pentru o anumita configuratie, dar care nu vor functiona pentru alta. Daca inregistrati audio pentru a insoti videoclipul unui recital de dans al unui membru al familiei, aceeasi configuratie pe care ati folosit-o pentru a inregistra o trupa rock la club cu o noapte inainte nu poate produce aceleasi rezultate. Un alt sfat este sa va monitorizat inregistrarea cu o pereche de casti  pentru a va asigura ca nivelul de inregistrare nu este prea scazut, inregistrarea nu este distorsionata, microfonul nu este configurat langa o persoana care vorbeste pe tot parcursul spectacolului sau ca ati apasat intr-adevar butonul de inregistrare.

 

Aveti o singura sansa sa inregistrati o performanta speciala, si daca aveti un microfon Audio-Technica in arsenal, inregistrarea va fi un adevarat succes. Daca aveti alte intrebari despre inregistrarea spectacolelor live, nu ezitati sa ne contactati.