Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Care sunt diferentele intre un amplificator profesional si unul normal?

Amplificatorul audio (sau statia de amplificare) este aparatul electronic de care ai nevoie pentru a amplifica semnalul dintr-o sursa audio (PC, tableta, laptop, mp3, CD, Blu Ray, DVD, SACD, MiniDisc – player, pickup, magnetofon, radio, telefon, televizor, DAT, sau orice alta sursa de muzica folosesti) pentru a se putea auzi in boxe. 

 

Daca urmarim o calitate superioara a sunetului trebuie sa optam pentru un amplificator profesional. Diferenta dintre un amplificator normal si unul profesional este data de nivelul distorsiunilor produse, un exemplu ar fi acel zgomot de fond al unor amplificatoare in momentul functionarii, care este destul de deranjant, mai ales la un volum mai mic.

 

Un amplificator profesional nu are zgomot de fond si are un raspuns in frecventa mai mare, un amplificator normal s-ar putea sa nu poata acoperi toata plaja de semnal, rezultand o calitate redusa a sunetului sau lipsa unor plaje de frecventa. Pentru un astfel de amplificator sunt necesare boxe performante, deoarece unele modele mai slabe nu pot reda latimea de banda a semnalului primit de la amplificator.