Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Creati o imagine pozitiva in Social Media

 

Orice integrator care incearca sa construiasca o afacere utilizeaza astazi social media. Fie ca este vorba despre repostarea imaginilor de la diverse lucrari, de tutoriale, de videoclipuri “despre noi” sau despre impartasirea unor povestiri si articole care ar putea fi interesante pentru clientii nostri, suntem cu totii implicati (sau ar trebui sa ne implicam) in domeniul social media. Clientii interactioneaza cu paginile noastre – ceea ce este mai interesant este faptul ca, de multe ori cand mergem pentru consultatii sau  pentru a prezenta diverse propuneri, clientii au petrecut timp cercetand “Sursa” pe social media si vor mentiona pozele pe care le-am postat sau articole la care am facut trimitere.

 

 

Am facut eforturi mari pentru a ne mentine curata prezenta in social media, atat in ceea ce priveste estetica, cat si continutul. Din punct de vedere estetic, ne plac imaginile curate care arata stilul de viata al clientilor nostri – camere frumoase cu tehnologie AV si smart home discreta sau invizibila. In ceea ce priveste continutul, pastram intotdeauna lucrurile simple si neutre sau optimiste. Intotdeauna prezentam o experienta pozitiva si nu suntem niciodata negativi.

 

Credem cu tarie ca mai putin inseamna mai mult, dar asta este doar opinia noastra. Cu toate acestea, in ultimele cateva luni, am avut clienti care ne-au spus ca, dupa intalnirea cu noi, ne-au studiat online, iar in acest proces s-au intalnit si au vazut si alte companii de tehnologie AV. Desi este un esantion mic, cei zece clienti sau cam asa, care au mentionat acest lucru au fost impresionati de prezenta noastra online si au spus ca le place mai mult decat a altora pe care i-au vazut. Una dintre cele mai mari plangeri pe care le-am auzit de la clienti este negativitatea exprimata de multi pe social media fata de linii de produse sau de profesionisti.

 

Nu putem sublinia indeajuns cat este de important sa ramanem pozitivi, atat in ​​interactiunile cu caracter personal, cat si in social media. Comentariile negative fata de alti profesionisti sunt, de obicei, vazute de clienti ca semn de nesiguranta si meschinarie, iar ei nu isi doresc asa ceva in viata lor, in casele lor sau in proiectele lor. Nu muscati momeala. Nu criticati un alt produs.

 

De exemplu, vedem foarte multi distribuitori care critica brandul Sonos (si vom recunoaste ca nici noi nu suntem fani). Dar, de bine sau de rau, Sonos este lider de piata in tehnologia audio pentru casa si este brandul pe care proprietarii de case il cunosc cel mai bine. In plus, Sonos este acceptat si laudat de toti proprietarii produsului. Criticand produsul lor nu vom face decat sa aratam rau. O abordare mai buna este sa recunoastem ca Sonos este un produs excelent pentru anumite situatii, in special pentru lucrari de modernizare, atunci cand nu exista posibiltatea de a trage cabluri noi, dar daca doriti o integrare completa cu sistemul de automatizare a locuintei si un sunet mai bun, atunci Sonos poate ca nu este alegerea potrivita. Este bun pentru multi oameni si face o treaba excelenta, dar nu este potrivit pentru acest scenariu. Acesta este calea de a suna increzator, pozitiv si informat. Clientii vor fi atrasi de asta.

 

In mod similar, daca intalniti un proiect de preluare care este facut intr-un mod in care dvs. nu l-ati fi facut, nu criticati integratorul anterior. Nu stii circumstantele. Poate ca bugetul clientului era mult mai mic atunci cand sistemul a fost instalat si au fost folosite produse mai putin costisitoare, iar costurile fortei de munca au fost ajustate pentru a satisface bugetul. Este mult mai bine sa ii spuneti cum il veti ajuta sa-si imbunatateasca sistemul. Probabil se se va plange de integratorul anterior, deoarece nu isi aminteste ca a trebuit sa reduca costurile pentru a se incadra in buget. Nu muscati momeala.