Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cate sisteme wireless pot fi folosite, in acelasi timp, in aceeasi camera?

Ca  in cazul multor lucruri din lumea audio, raspunsul la aceasta intrebare este “Depinde”. Acesta este raspunsul scurt (si, probabil, nu foarte satisfacator). Dar pentru a intelege de ce depinde, trebuie sa revizuim cateva probleme comune ale sistemelor de microfon wireless traditionale FM (analog). 

  • Primul lucru care trebuie inteles este acela ca cele mai multe sisteme wireless opereaza in acelasi spectru de frecvente ca si difuzarea canalelor TV. Cu toate acestea, sunt intalnite rar posturi de televiziune care emit pe toate frecventele, asa ca, vor ramane si frecvente deschise ce vor putea fi folosite de sistemele de microfon wireless.
  • Pentru a utiliza mai multe sisteme trebuie alese frecvente care sunt compatibile intre ele. 
  • Utilizatorul trebuie sa fie constient de prezenta altor sisteme wireless in zona imediat apropiata, precum si de existenta dispozitivelor digitale, cum ar fi unitatile de efecte digitale, CD playerele, convertoarele A/D, computerele si asa mai departe. Aceste dispozitive interfateaza cu sistemele wireless.
  • Un ultim aspect de luat in calcul este locatia receptoarelor. Vor fi montate in rack-uri? Vor fi plasate intr-o camera, separat de emitatoare? Cat de mare este spatiul pe care dorim sa il acoperim? In functie de numarul si de amplasarea sistemelor, este recomandata – sau chiar necesara – utilizarea unui sistem de distributie cu antena si o antena la distanta.

Revenind la intrebarea initiala – Cat de multe sisteme wireless pot fi folosite, in acelasi timp, in aceeasi camera? – realizam ca raspunsul depinde de o serie de variabile. Inainte de a cumpara sisteme wireless este recomandat sa se contacteze un specialist pentru a se crea un plan de frecvente personalizat.