Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Ce este un ecran tactil comercial?

Ecranele tactile sunt o forma evoluata si interactiva de semnalizare digitala; acestea sunt afisaje digitale cu care se poate interactiona printr-o simpla atingere cu degetul. De la telefoanele din buzunarele noastre pana la chioscurile Touch Screen din restaurantele fast-food preferate, ecranele tactile preiau controlul. Ecranele pe care le vedeti in afara casei sunt ecrane tactile comerciale; nu sunt pentru uz personal. In acest articol vom explica in detaliu ce este un ecran tactil comercial.

 

 

Cum functioneaza ecranele tactile comerciale?

 

Exista doua tipuri principale de tehnologii utilizate de ecranele tactile comerciale – PCAP si infrarosu. PCAP (Projective Capacitive) este cea mai utilizata tehnologie tactila de pe piata. PCAP functioneaza prin fixarea unei retele de senzori intre un strat al sticlei de acoperire si panoul LCD, astfel incat atunci cand un deget atinge geamul, senzorii detecteaza coordonatele punctului de contact.

 

Ecranele tactile cu infrarosu sunt o forma mai veche, dar putin mai durabila a tehnologiei Touch Screen. Infrarosul functioneaza prin formarea unei retele de lumini LED si senzori incorporati in rama ecranului. Tehnologia IR este renumita pentru durabilitatea sa si pentru accesibilitate.

 

 

Tablete vs. ecrane tactile comerciale

 

Ecranele tactile de dimensiuni mai mici sunt o piata competitiva. Multi cred ca doar pentru ca o tableta si un ecran tactil mic au dimensiuni comparabile si sunt ecrane tactile, pot fi utilizate fara probleme in aplicatii comerciale. La fel cum un televizor nu poate fi utilizat intr-un spatiu comercial, tabletele nu sunt proiectate pentru a fi in uz constant sau pentru a primi energie constanta, deoarece au o baterie integrata. Tabletele nu pot concura cu functionalitatea 24/7 a omologilor lor comerciali. 

 

 

De ce sa folositi un ecran tactil comercial?

 

Atunci cand decideti ce fel de ecran tactil sa utilizati, trebuie sa va ganditi pentru ce a fost proiectat produsul. Ecranele tactile comerciale sunt create pentru a fi utilizate in aplicatii publice și vor avea caracteristici specifice acestor medii. De exemplu, ecranele tactile comerciale au un sistem de operare dual integrat pe display cu Windows si Android si pot fi folosite chiar si ca monitoare tactile atunci cand sunt conectate la un media player extern. O tableta sau un computer interactiv sunt proiectate pentru uz personal, cu butoane si comenzi externe, acestea sunt susceptibile de abuz atunci cand sunt introduse intr-un cadru comercial. Doar pentru ca un ecran poate rula o aplicatie Touch Screen nu inseamna ca este potrivit pentru utilizarea comerciala.

 

 

Cum pot crea continut Touch Screen?

 

Crearea de continut Touch Screen a fost cel mai mare obstacol in calea cresterii pietei ecranelor tactile comerciale in trecut. Acum exista mai multe moduri viabile prin care utilizatorii sau integratorii pot crea continut pentru ecrane tactile. De la crearea propriilor site-uri web si comandarea de aplicatii personalizate pana la utilizarea afisajelor PowerPoint, exista multe moduri diferite de a obtine propriul continut pentru ecranul tactil.