Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Ce putem face cu vechile display-uri sau televizoare: amortizare vs. reciclare

 

Clientul dvs. a decis ca este timpul sa isi actualizeze display-urile si televizoarele vechi. O veste buna pentru tine, nu? Apoi, din nou, amortizarea poate fi o provocare imensa.

 

Atunci cand un imobil – sa zicem, un hotel – are 300 de televizoare instalate, realitatea este ca trebuie sa detina de fapt 600 de unitati. Din pacate, televizoarele vechi sunt adesea uitate, pana cand televizoarele noi sunt aproape livrate, ceea ce inseamna ca managereul hotelului si integratorii trebuie sa se chinuie sa gaseasca o solutie pentru tot hardware-ul invechit.

 

Similar cu anvelopele auto si alte materiale, televizoarele nu pot fi pur si simplu aruncate la gunoi. Acestea trebuie sa fie amortizate “in mod corespunzator”, iar acest lucru poate echivala cu dolari reali care pot reduce suma de bani pe care o proprietate o poate cheltui pentru a actualiza alte tehnologii. 

 

Iata cateva puncte pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand amortizati display-urile si televizoarele vechi:

 

Reciclarea si amortizarea vechilor televizoare: argumente pro si contra

 

Reciclarea vechilor televizoare presupune dezmembrarea completa a unitatilor si reciclarea separata a fiecarei componente.

 

Amortizarea sau oferirea televizoarelor unei companii care le poate revinde, se efectueaza in mod obisnuit la un cost minim si, in functie de conditie, ar putea oferi chiar si un mic venit proprietatii. Unitatile amortizate isi gasesc adapost in proprietati de 1 sau 2 stele, dormitoare comune, organizatii nonprofit sau chiar pot fi expediate in strainatate.

 

Comparativ cu amortizarea, reciclarea poate fi scumpa, pornind de la 35-50 $ sau mai mult (in functie de locatie) per unitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca procesul de reciclare implica forta de munca pentru a distruge fizic unitatea, utilaje, sau alte costuri de exploatare pentru reciclarea componentelor. Reciclarea ar putea implica chiar si costuri de transport – pentru a transporta unele componente in alte locatii unde poate avea loc o reciclare suplimentara.

 

Determinarea valorii televizoarelor amortizate

 

Amortizarea televizoarelor poate ajuta proprietatile sa acopere costurile noilor instalatii TV. Cu toate acestea, starea echipamentului vechi este cheia pentru cat de mult se poate astepta o proprietate sa primeasca dupa revanzarea unitatilor. Exemplu: daca televizoarele nu functioneaza corespunzator, sunt inoperabile, le lipsesc telecomenzile sau suporturile/ bazele sau sunt in stare defectuoasa (zgarieturi etc.), proprietatea ar putea plati pentru amortizarea acestora. Daca nu pot fi revandute, lichidatorul trebuie sa acopere costurile pentru munca, camion (inchiriere / intretinere), combustibil etc.

 

Obtinerea certificatelor verzi pentru televizoarele reciclate

 

Multe servicii de reciclare ofera un certificat verde care confirma ca eliminarea a fost efectuata in siguranta. Documentatia demonstreaza ca proprietatea este responsabila fata de mediul inconjurator si confirma respectareacu initiativele ecologice corporative.

 

Decizia: Amortizarea vs. reciclarea vechilor televizoare

 

Pentru televizoarele in stare proasta sau cu zgarieturi vizibile, reciclarea este cea mai buna alegere. Chiar daca costurile sunt mai mari, este posibil ca lichidatorii sa nu fie interesati de unitati care sunt vizibil uzate sau in stare proasta.

 

Unitatile mai mari si mai noi merita mai mult si, prin urmare, sunt candidati mai buni pentru amortizare. Regula principala: unitatile de 85+ fac ca pickup-ul sa fie atractiv pentru un lichidator TV. Ar putea exista avantaje fiscale pentru amortizare sau reciclare in functie de reglementarile statului. 

 

Gasirea unui expert fiabil pentru distrugerea TV

 

Obtinerea de informatii valide despre unitatile vechi (de exemplu, varsta, modelul, marca, conditia, accesoriile) va ajuta sa va asigurati ca acestea sunt preluate de un lichidator. Verificati referintele lichidatorului: Daca un lichidator incearca sa va convinga sa aveti incredere in el, in loc sa va ofere in mod voluntar referinte, ar trebui sa va dea de banuit.