Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Ce tehnologii vor fi utilizate in viitor pentru stadioane si arene sportive

 

Tehnologiile emergente, ideile privind estetica, realitatea virtuala si „implicarea fanilor“ au fost printre subiectele dezbatute la Sports Venue Technology Summit. Organizata de asociatia comerciala SVG Europa, conferinta a avut loc la Amsterdam RAI in timpul ISE 2017.

 

SVG Europa organizeaza intre 10-12 summit-uri in fiecare an, iar Sports Venue Technology Stadium – care, dupa cum sugereaza si numele, analizeaza noile tehnologii pentru stadioane/ arene sportive si impactul lor asupra fanilor – este acum o parte stabilita a programului.

 

In acest an accentul a fost pus pe noi tehnici de stimulare a implicarii fanilor, si pe cele mai noi concepte arhitecturale si de design care afecteaza dezvoltarea stadioanelor. Inca o data, Roland Hemming de la RH Consulting, a co-produs  summit-ul cu SVG Europa, si a prezidat procedurile zilei.

 

Summit-ul a inceput cu un discurs tinut de Florian Rotberg, fondator al Invidis Consulting. Intr-o prezentare rapida, Rotberg a examinat perspectivele actuale ale digital signage-ului in mediile sportive, precum si provocarile implicate in gestionarea continutului relevant, angajarea cu consumatorii pe dispozitive mobile, precum si realizarea unui ROI pozitiv.

 

Examinatorul beneficiilor aduse de analiza sofisticata a meciurilor si obiectivele cheie implicate in angajarea fanilor – atat pe teren, cat si in intreaga lume – a fost Stuart Fisher, CTO al clubului de fotbat din Marea Britanie, Derby County FC. In ultimii ani, clubul a facut progrese semnificative in extinderea utilizarii tehnologiei de ultima ora, cu un accent special pe crearea de continut nou pentru a imbunatati transmisiunile „traditionale“ existente. 

 

Ca si in cazul Derby FC, o noua generatie de instrumente integrate de radiodifuziune permite mai multor cluburi si federatii sa-si creeze propriul continut – de la interviuri la documentare mai complexe.

 

Posibilitatile oferite de aceste solutii au fost obiectul unei dezbateri aprinse intre Ben Davison (Avid), Tim Felstead (SAM) si Will Waters (NewTek). VR, AR si MR sunt tehnologii extrem de interesante – si ofera o perspectiva deosebita pentru adancirea angajamentului fanilor – dar, in prezent, modelul de afaceri pentru sustinerea acestora este inca in formare. Intr-un panou dedicat VR, acest moment de tranzitie a fost analizat de Jean-Luc Affaticati (Digit Arena), Dave Elliott (Holovis), Pieter Van Leugenhagen (Yondr) si Samuel Westberg (LiveLike).

 

La finalul summit-ului – care a inclus si un studiu de caz privind productia audio pentru deschiderea si inchiderea ceremoniilor de la Jocurile Olimpice, precum si o prezentare realizata de Charlie Marshal de la Supponor – a fost o discutie cu privire la impactul noilor tehnologii asupra design-ului stadioanelor la care au participat Bob Kronman de la Kronman Associates si Philip Johnson de la Populous.