Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cele mai bune 6 tehnologii pentru succesul magazinelor fizice in 2021

 

In timp ce ne luam ramas bun de la 2020, reflectam asupra provocarilor si lectiilor pe care le-a adus acest an. Pandemia de coronavirus a avut un impact dramatic asupra vietii oamenilor din intreaga lume, provocand companiile din toate industriile, inclusiv cea de retail. Intrucat retailerii si marcile doresc sa revina la crestere in 2021, vor avea nevoie de ajutor, iar tehnologiile de trafic pietonal pot oferi acest lucru.

 

Cele mai bune tehnologii pentru a analiza traficul pietonal in magazinele de vanzare cu amanuntul

 

Atunci cand clientii viziteaza un magazin fizic, acestia lasa indicii despre preferintele lor de cumparaturi in tot magazinul. Acestia lasa indicii despre orele sau zilele preferate de cumparaturi, sectiunile din magazin in care adora sa petreaca timpul si produsele preferate. Chiar si vizitatorii care nu reusesc sa faca achizitii lasa indicii despre motivul pentru care nu au facut-o.

 

Aceste indicii si sugestii pot fi folosite pentru a imbunatati designul magazinului, pentru a optimiza implementarea personalului si pentru a lista produsele mai bine la raft. De asemenea, pot imbunatati operatiunile si pot spori satisfactia clientilor, asigurand rate mai mari de conversie si de retentie. Multi retaileri nu stiu ca exista solutii digitale pentru a analiza traficul pietonal al clientilor.

 

In acest scop, am intocmit o lista cu cele mai bune tehnologii de analiza a traficului pietonal de pe piata.

 

Tehnologie de numarare a persoanelor (People Counting)

 

Primul pas pentru a analiza traficul pietonal este masurarea acestuia, iar tehnologia People Counting de la  V-Count face acest lucru in mod eficient. Datele trimise de dispozitivele de numarare a personaleor Ultima AI pe platforma Business Intelligence Platform (BIP) contin o multime de informatii despre numarul de vizitatori si pot fi utilizate pentru a obtine valori esentiale pentru orice afacere. De exemplu, retailerii pot estima cati vizitatori primesc pe zi, care sunt orele cele mai aglomerate din zi si care sunt zilele cele mai active din saptamana.

 

In plus, datele despre numarul de vizitatori ofera un mijloc de a evalua eficienta noilor initiative de marketing. Modificarile traficului de vizitatori dupa lansarea unei campanii indica eficienta acesteia.

 

Datele despre trafic pot fi, de asemenea, utilizate pentru a evalua rata de conversie a unui magazin. Aceasta valoare compara vizitatorii care au facut achizitii cu cei care au plecat fara sa cumpere nimic.

 

VCare – Masurarea gradului de ocupare in timp real 

 

V-Count a raspuns rapid la pandemia COVID19 cu solutia de masurare a gradului de ocupare in timp real VCare. VCare permite locatiilor fizice sa respecte restrictiile guvernamentale privind distantarea sociala in timpul pandemiei de COVID-19 prin urmarirea si gestionarea anonima a traficului de vizitatori cu screening digital, asigurand atat siguranta clientilor, cat si a personalului.

 

Heatmap & Zone Analytics

 

Heatmap & Zone Analytics utilizeaza o abordare diferita pentru a analiza datele despre trafic. Datele furnizate masoara nivelurile de implicare a clientilor si evidentiaza modul in care vizitatorii se deplaseaza prin magazin. Analizele oferite de solutia heatmap pot ajuta retailerii sa identifice cele mai aglomerate sectiuni ale magazinelor si durata medie de retentie a clientilor. De asemenea, aceasta solutie dezvaluie modul in care clientii se deplaseaza prin magazin si produsele pe care acestia le achizitioneaza in mod regulat.

 

Fluxul de vizitatori prezinta calea catre cumparare a clientilor din magazin. Arata cat de usor este pentru oameni sa se deplaseze prin magazin si sa gaseasca produsele dorite. Daca aspectul magazinului dvs. este prea complicat si vizitatorii se straduiesc sa gaseasca diferite articole, vor pleca fara a face o achizitie.

 

Rata de retentie este un alt indicator vital; Cu cat pastrati clientii mai mult timp in magazin, cu atat sunt mai mari sansele ca acestia sa cumpere. Urmarind si imbunatatind valoarea ratei de retentie, puteți creste rata de conversie.

 

Analiza demografica

 

Tehnologia de analiza demografica V-Count separa vizitatorii magazinelor in categorii in functie de varsta si sex. Cand cunoasteti distributia demografica a vizitatorilor dvs., devine mai usor sa le oferiti produsele si marcile potrivite. 

 

Managementul cozilor (Queue Management)

 

V-Count ofera cea mai avansata solutie de gestionare a cozilor de asteptare disponibila in prezent pe piata. Ultima AI de la V-Count poate calcula cu precizie si anonim numarul de clienti aflati la cozile de la casele de marcat, precum si timpul mediu petrecut acolo. Identificarea acestor valori cheie este esentiala pentru retailerii care incearca sa-si aloce eficient personalul si sa previna eventualele pierderi de clienti cauzate de cozile lungi.

 

Business Intelligence Platform

 

Business Intelligence Platform (BIP) este cea mai buna tehnologie pentru analiza traficului pedestru. Toate datele colectate pentru diferite solutii sunt trimise catre platforma bazata pe cloud pentru analiza. Ulterior, instrumentele AI gazduite in cloud si instrumentele de invatare automata convertesc datele brute in rapoarte actionabile, usor de inteles. Aceste rapoarte evidentiaza modul in care se comporta clientii in magazinul dvs. prin intermediul analizelor precum rata de conversie, rata de abandonare a cosului de cumparaturi, rata de retentie, timpul mediu petrecut la casele de marcat etc.

 

In plus, campaniile de marketing sunt integrate in BIP, iar platforma masoara eficienta fiecarei campanii. De asemenea, identifica campaniile cu cele mai bune performante prin compararea performantei inainte si dupa rezultate.

 

In cele din urma, BIP ofera recomandari despre cum sa imbunatatim operatiunile magazinului pe baza datelor de trafic analizate. Folosind rapoarte din BIP, pot fi implementate planuri de actiune pentru a maximiza numarul de vizitatori, pentru a creste eficienta afacerii si pentru a creste profitabilitatea.

 

Nota finala

 

Clientii se asteapta ca retailerii sa le satisfaca nevoile in schimbare. Singura modalitate de a oferi servicii simplificate este de a analiza datele de trafic pentru a optimiza fiecare pas al calatoriei clientilor, ceea ce duce in cele din urma la o achizitie. Cu tehnologiile enumerate mai sus, sunteti mai aproape de a intelege comportamentul clientilor si de a profita la maximum de informatiile pe care le obtineti.