Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cele mai bune practici pentru protejarea datelor in CLOUD

Serviciile bazate pe Cloud pot spori securitatea daca sunt implementate corect.

 

Pentru unele institutii, securitatea datelor ramane o preocupare majora atunci cand se analizeaza tranzitia catre serviciile bazate pe Cloud. Intimitatea angajatilor, in special, necesita o manipulare atenta si sigura a datelor.

 

Aceasta preocupare se axeaza in special pe sistemele de informatii bazate pe Cloud. Cu toate acestea, expertii subliniaza faptul ca, atunci cand institutiile decid sa treaca la Cloud utilizand metodele corecte, aceasta trecere creste, in general, securitatea celor mai importante date.

 

Cercetarile proprii al CDW Corporatin privind cloud computing-ului securizat sugereaza ca masurile utilizator activi servesc la mentinerea securitatatii integrate in sistem. Cel mai adesea, incalcarea securitatii datelor rezulta din manipularea necorespunzatoare a datelor si nu dintr-o defectiune a sistemului in sine. Politica privind confidentialitatea datelor angajatilor,  la fel ca orice alta politica de confidentialitate a datelor, ar trebui, cel putin, sa impuna institutiei sa defineasca politicile de securitate pentru diferite niveluri de date organizationale, sa efectueze controale pentru urmarirea datelor, sa gestioneze accesul si datele de conectare, si sa protejeze punctele de control de la distanta si pe cel mobile.

 

Masurile suplimentare pe care CDW le recomanda includ criptarea datelor transmise si a celor sensibile; gestionarea accesului, autentificarea si identificarea pentru aplicatiile bazate pe Cloud; modificarea parolei la fiecare 90 de zile; certificarea masurilor de securitate luate de catre vanzatorul de Colud; si instruirea anuala a indivizilor.

 

Metodele de criptare a datelor folosesc algoritmi complecsi pentru a proteja si incuia informatiile. Pentru a descifra informatiile criptate, este nevoie de cheia de criptare care poate fi accesata numai de proprietarul contului. Serviciile de Cloud utilizeaza metode mult mai complexe de securitate decat un utilizator normal de calculator, oferind astfel, pe langa alte avantaje, un nivel suplimentar de protectie.

 

Un sondaj efectuat pe companii din 80 de tari arata ca 86% din companii folosesc cel putin un serviciu de tip Cloud, iar numarul acestora creste rapid. Asta inseamna ca cele mai multe companii stocheaza date si folosesc servicii de tip Cloud in eforturile lor de a mentine informatiile sigure si accesibile.

 

Institutiile care raman preocupate de securitatea in Cloud poate cauta produse care au FedRAMP sau Internet 2 NET + certificari. Ambele certificari asigura un nivel ridicat de securitate in Cloud si pot oferi liniste sufleteasca suplimentara celor obisnuiti cu gestionarea propriilor centre de date locale.

 

Sursa foto https://www.contazen.ro