Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Clasa Interactiva: cand sa alegi un ecran de proiectie, o tabla interactiva sau ambele

Nevoia de a prezenta continutul online clar in sala de clasa ii face pe educatori/profesori sa gaseasca solutii practice care sa se ocupe in mod rentabil, atat de implementarea tablelor digitale, cat si de a celor traditionale. 

 

Tabla, ca un instrument de educatie, a luat multe forme odata cu adaugarea de noi tipuri de video si continut interactiv in sala de clasa. Acest lucru creeaza o provocare importanta pentru factorii de decizie din domeniu educatiei. Cum poate fi dublata o tabla, ca suprafata de afisare video, fara a pierde cele mai bune atribute ale fiecarei utilizari? Exista posibilitatea de a adnota si de a interactiona cu un video clar proiectat pe suprafata unei table pe care s-a scris cu marker un timp indelungat?

 

Obtinerea Imaginii Online Potrivita

 

Multi profesori inca se mai lupta cu mijloace neadecvate de partajare a continutului digital, intr-un mod clar si accesibil, in salile de clasa. Chiar si unele dintre cele mai noi optiuni de proiectare short-throw, atunci cand este utilizat un ecran de proiectie traditional, pot face dificila conectarea cu precizie la imagini si text, ceea ce face ca utilizarea de materiale on-line sa fie o experienta foarte frustranta. Si in orice moment profesorii trebuie sa utilizeze o tabla de proiectie care compromite grav calitatea imaginii. Cu toate acestea, tehnologia disponibila astazi poate combina proprietatile optice ale unei ecran de proiectie cu rigiditatea unei table.

 

Proiectoare short-throw depind de o grila fixa a imaginii, cunoscuta ca o perdea de lumina, selectiile facute prin apasarea unui marker, stylus sau cu degetul pe un ecran poate provoca vibratii care afecteaza interactivitatea functiilor. Mai mult, orice mica urzeala sau indoire a ecranului poate provoca “fals pozitiv”, iar un click se conecteaza pe link-ul gresit.

 

Exista, de asemenea, probleme cu utilizarea suprafetei solide a unui table, pentru proiectie. Astazi exista noi optiuni de produse care combina caracteristicile si beneficiile materialelor de proiectie adevarate cu versatilitatea unei table. 

 

Provocarea Universitatii Rush din Chicago, Illinois

 

Confruntandu-se cu o cerere din partea administratorilor universitatii de a inlocui tablele traditionale si pe cele digitale, si, de asemenea, de a upgrada proiectoarele agatate de tavan in salile de clasa ale Universitatii Rush din Chicago, Illinois, vice-presedintele de operatiuni IT, Steven Wightkin, a fost in cautarea unui ecran care sa faca totul. Acesta dorea un ecran care sa fie usor de utilizat pentru un spectru larg de educatori, tineri si batrani, care predau la cele patru colegii de la Rush. Tablele interactive au fost excluse, deoarece acestea nu se potriveau in scenariile tipice de predare de la Rush, fiind supraincarcate cu caracteristici care nu ar fi fost utilizate. Proiectoare short-throw cu table albe regulate au fost de asemenea revizuite fara nici un rezultat.

 

Din fericire, existenta unui ecran (IDEA Screen) cu suprafata buna de proiectie, ce poate fi folosit si ca tabla de scris, in acelasi timp, a pus capat cautarilor lui Steven Wightkin.

 

Constatand cum profesorii prezinta diferite grade de confort fata tehnologia din sala de clasa, Wightkin si-a dat seama ca alegerea ecranului care le face pe toate a fost ideala, si adoptarea a fost perfecta in intreaga facultate. Chiar si acei profesori reticenti in a schimba practicile lor de predare au imbratisat sistemul de prezentare care a fost instalat cu ecrane. Un proiector short-throw Epson a fost instalat in combinatie cu un PC in fiecare dintre cele 15 sali de clasa modernizate. Acest lucru are beneficii suplimentare, a spus Wightkin, “Anterior, profesorii foloseau laptop-urile, iar acum stocheaza fisiere pe o unitate de retea si sunt conectati cu clasa.”

 

Concluzia

 

Cu optiunile disponibile in prezent, modernizarea unei sali de clasa poate fi un proces cu mai multe etape, dictat de buget. Dar, ca o linie de referinta pentru imbunatatiri viitoare, exista posibilitatea de a instala un ecran care de fapt face totul-acum si in viitor.