Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Continutul 4K UHD este in crestere continua

In momentul in care vine vorba de 4K UHD, livrarea continutului este limitata la consumatori, potrivit unui raport recent publicat de Futuresource Consulting.

 

 

Desi piata dispozitivelor UHD este in crestere continua (dispozitive de streaming, set-top box-uri, console de jocuri si televizoare UHD), iarcantitatea de continut 4K UHD creste si ea, consumatorii au acces la “doar o mica parte” din catalogul de programare 4K, a declarat Tristan Veale, analist de piata la Futuresource.

 

Diferenta dintre cantitatea de continut 4K UHD existenta si cantitatea furnizata pare sa creasca “deoarece cererea pentru hardware de inalta calitate depaseste tendinta de a plati pentru continutul UHD”, a spus Veale. Problema va continua sa creasca pana cand “UHD-ul difuzat va deveni mai conventional”, a spus el.

 

Cu ceva timp in urma, Comisia Federala pentru Comunicatii din SUA a autorizat radiodifuzorii sa inceapa sa transmita in mod voluntar Next-Gen TV ATSC 3.0.

 

Serviciul de cercetare si consultanta din UK a evidentiat discrepanta tot mai mare dintre continutul 4K UHD si cantitatea livrata telespectatorilor in ultimul sau raport  4K UHD Consumer Market Tracking.

 

Raportul estimeaza ca 35% dintre televizoarele vandute la nivel mondial in acest an vor fi 4K UHD si ca patrunderea in case a seturilor 4K UHD va ajunge la 8% la nivel global. Solutia pentru propulsarea absorbtiei acestor seturi este scaderea preturilor medii si a popularitatii crescande a ecranelor mai mari, a spus acesta.

 

 

In mod similar, noile dispozitive de streaming UHD de la Roku, Amazon si Apple sunt destul de populare printre consumatori. Astfel de dispozitive vor reprezenta 36% din dispozitivele de streaming vandute in acest an, a adaugat raportul.

 

Ca si in primele zile ale televiziunii HDTV, radiodifuzorii nu considera ca este cazul, momentan, sa cheltuiasca pe infrastructura 4K UHD, deoarece rentabilitatea financiara nu corespunde investitiei, a spus Futuresource.

 

Cu toate acestea, in randul furnizorilor de continut video la cerere pe baza de abonament, livrarea UHD este semnificativa. Pana la sfarsitul anului 2017, se preconizeaza ca vor exista mai mult de 33 de milioane de case cu un TV 4K si un abonament SVoD care ofera continut UHD, a spus Veale.

 

“Furnizorii SVoD nu se confrunta cu aceleasi probleme ca radiodifuzorii in furnizarea de continut, de asemenea, problemele cu interoperabilitatea sunt reduse in mod semnificativ datorita conectivitatii IP”, a spus Veale. “Prin urmare, se asteapta o crestere continua a continutului disponibil pe aceste platforme”.