Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Control Vocal in Salile de Conferinte

Impactul asistentilor AI asupra designului camerei

 

 

Designul conteaza. Acesta este un adevar universal pentru toate aspectele vietii noastre, de la afaceri la tehnologie. Acum, mai mult ca niciodata, designul este esential pentru succesul noilor tehnologii, care ne  completeaza casele si birourile. Un domeniu in care importanta designului va poate surprinde? Controlul vocal.

 

In timp ce asistentii personali AI sunt deja omniprezenti in masinile si in casele noastre, catre locul de munca s-au miscat destul de incet – pana acum. In curand, asistentii AI si controlul vocal vor fi utilizate in birourile noastre pentru a crea productivitate si un nivel mai ridicat de colaborare. Inainte de a putea profita de aceasta tehnologie, trebuie sa luam in considerare designul birourilor noastre si al locurilor de intalnire si modul in care aceste dispozitive activate vocal se vor potrivi in design-urile existente.

 

Intreprinderile pot achizitiona cel mai bun echipament cu control vocal de pe piata. Cu toate acestea, fara plasarea corecta a echipamentului si fara un design corect al camerei, totul va fi in zadar. Sa discutam despre impactul asistentilor AI asupra designului camerei si despre cum va puteti pregati.

 

Importanta designului pentru AV

 

Echipamentul dvs. de control vocal este o parte importanta a sistemului AV. In spatiile de intalnire si in salile de conferinte, este posibil sa aveti monitoare mari pentru vizionarea proiectelor, difuzoare si microfoane pentru voce si chiar lumini pentru o vizualizare mai buna. Cand vine vorba de acest sistem, designul camerei este de o importanta capitala.

 

De exemplu, intr-un spatiu de intalnire cu un singur monitor pentru vizionare, monitorul nu va fi in spatele publicului. Luminile care sunt facute pentru o vizualizare mai buna nu vor intra direct in ochii publicului. Designul poate crea un spatiu pentru colaborare sau un spatiu pentru frustrare. Si acum, un spatiu de intalnire trebuie facut pentru intalniri virtuale, precum si pentru intalniri fizice.

 

Cu controlul vocal acum la orizont, designul devine primordial pentru eficienta. Chiar daca acum aveti un spatiu de intalnire perfect, vor exista schimbari pe care va trebui sa le faceti pentru utilizarea asistentilor AI, cum ar fi Alexa for Business. Sa discutam cateva dintre aceste modificari in detaliu.

 

Plasarea difuzorului si microfonului

 

In functie de dispozitivele pe care le alegeti, vor exista limite privind distanta pana la care va puteti indeparta de echipament pentru a transmite o comanda vocala care sa fie auzita. Si inainte de a alege dispozitivele, veti dori sa stiti care sunt dimensiunea salii de intalniri sau de conferinte.

 

Proprietarii intreprinderilor vor dori sa poata emite comenzi cu usurinta, fara a fi nevoie sa repete sau sa foloseasca un ton mai puternic. In timpul intalnirilor sau conferintelor, este imposibil sa strigi din cealalta parte a camerei la un dispozitiv care este situat prea departe de vocea ta. Scopul este de a crea o intalnire mai productiva, nu una mai zgomotoasa.

 

Intreprinderile trebuie, de asemenea, sa ia in considerare si alte voci in timpul discutiilor si modul in care acestea vor afecta sistemul de control vocal. Un asistent AI care preia cuvinte de la public, poate incerca sa le interpreteze ca o comanda, creand confuzie pentru toti.

 

Totul despre acustica

 

Acustica din sala de conferinte este la fel de importanta ca plasarea difuzorului si a microfonului. Ecoul poate impiedica utilizarea corecta a dispozitivelor de control vocal si poate afecta inteligibilitatea.

 

Designul camerelor trebuie sa includa plafoane de absorbtie a sunetului in salile de intalniri/ sedinte pentru a reduce zgomotul si pentru a crea un mediu mai bun pentru ascultare si vorbire. Aceste plafoane si alte materiale de absorbtie a sunetului vor contribui, de asemenea, la reducerea ecoului in salile mari de conferinte, creand un spatiu de colaborare foarte bun.

 

Designul camerelor depinde si de mobilierul si dispozitivele care se afla in spatiile de intalnire. Pentru a va asigura sunetul adecvat, reducerea ecoului si usurinta de comunicare intre dvs. si asistentul vocal, mobilierul trebuie sa fie moale pentru a absorbi sunetul. Mobilierul dur va reflecta sunetul, creand unde acustice care vor produce efecte si zgomote.

 

Putem vedea utilitatea panourilor acustice atat pentru design, cat si pentru absorbtia sunetului in spatiile de birouri. Plasate pe peretii din sala de intalniri/ sedinte, aceste panouri absorb zgomotul pentru a crea o unda sonora mai clara intre difuzor, audienta si dispozitivele de control vocal.

 

Integrarea corecta necesita colaborare

 

Integrarea corecta a unui asistent AI si a unui sistem de control vocal necesita colaborare intre intreprindere si furnizorul care integreaza dispozitivele. Este posibil sa fie necesara testarea pentru a va asigura ca dispozitivele de control vocal se afla in zonele adecvate si pentru a fi siguri ca toate probleme sunt depistate inainte de utilizarea lor.

 

Este esential ca sistemele AV sa fie implementate si create pentru fiecare mediu specific de utilizare. Acelasi lucru este valabil si pentru aistentii AI. De la salile de intalniri mici pana la spatiile de conferințe mari si deschise, controlul vocal are capacitatea de a schimba modul in care comunicati si modul in care sunt proiectate aceste spatii in viitorul foarte apropiat.