Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Crearea de continut pentru Digital Signage

Daca esti un integrator profesionist de digital signage, este posibil sa fi luate in considerare extinderea afacerii pentru a include furnizarea de continut creativ pentru aceste sisteme. Esti dispus sa investesti in echipamente, software, si cel mai important, in personalul de creatie, pentru a examina nevoile de marketing si/sau de comunicare ale clientilor tai? Exista o oportunitate aici? Da, cred ca exista; Cu toate acestea, trebuie sa iei in considere fiecare aspect al acestei decizii.

 

Hardware-ul

 

Digital signage inseamna sa ai capacitatea de a crea grafice, animatie, si video. Acest lucru necesita spatii de lucru create pentru acest scop. Desi nu este cea mai costisitoare parte, costurile permanente pentru upgrade-uri, pentru planurile de intretinere etc., cresc. Si nu uita, daca ai doar o singura unitate, nu ai niciun plan de rezerva, asa ca foloseste o companie care ofera suport nonstop pentru orice defectiune a hardware-ului, sau fi pregatit sa-ti ceri scuze in fata clientilor pentru intarzierile inevitabile cauzate de o defectiune. Pentru un inceput promitator, planuieste sa investesti 3.000-5.000$ in hardware.

 

Software-ul

 

Acesta lucru nu a fost niciodata mai simplu, dar, de asemnea, nu a fost niciodata atat de complicat. Serviciile precum Adobe’s Creative Cloud ofera aproape tot ce ai nevoie, la un cost relativ scazut de 50$ pe luna per utilizator; oricum, verifica toate software-urile pentru a-l alege pe cel mai eficient in crearea de continut. Programele basic trebuie sa stie sa includa Photoshop pentru grafica 2D, After Effects pentru 2D si unele animatii 3D, si un program de editare video cum ar fi Premiere, Avid, sau altele.

 

Personalul de creatie

 

Oricine poate cumpara software-ul si hardware-ul, dar nu oricine le poate face sa functioneze in mod eficient. Uneltele mai sus mentionate sunt puternice, dar in mainile unei persoane neinstruite in elementele de baza ale crearii de continut – in special pentru digital signage – rezultate vor fi dezamagitoare.

 

Indiferent pe cine vei angaja pentru a se ocupa de  crearea de continut, va avea nevoie de experienta si formare. Doar pentru ca cineva are experienta in print creativ, nu inseamna ca este pregatit pentru digital signage. In timp ce regulile bune de design se aplica in mod clar, sa creezi pentru miscare si digital signage inseamna sa intelegi in detaliu conceptele de baza ale utilizarii acestui suport electronic special.

 

Multi oameni inteleg gresit. Ei pur si simplu presupun ca daca ceea ce creaza se potriveste pe ecran, functioneaza, iar acest lucru va ucide eficienta aproape la fel de repede ca taierea de energie electrica a sistemului DS. 

 

Intelegerea clientului

 

Ai inteles intr-adevar obiectivele de marketing si de comunicare ale clientilor, si cum sa articulezi aceste informatii prin sistemul lor de digital signage? Sa speram ca te-ai gandit la asta ca parte a unei strategii globale de continut digital, infiferent daca asta te-a ajutat sa furnizezi continut sau nu. Vezi tu, fara o strategie de continut care sa indeplineasca obiectivele de afaceri, cum vei stii tu sau clientii tai sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

  • Ai un obiectiv? Poti spune “de ce” instalezi un sistem DS?
  • Cine este publicul care vede continutul? Vorbesti cu angajatii sau cu clientii? Poate cu ambii? Cunosti publicul, nevoile acestuia, dorintele, sau punctele sensibile?
  • Ce poti spune despre programare, frecventa si durata de audienta? Cat de lung este continutul? (Ai putea fi surprins de cat de scurt este!)
  • Stii cum sa testezi continutul? Care este masura ta?
  • Cine va gestiona sistemul DS? Are el sau ea deja un job full-time? A bugetat cineva pentru timpul lui/ei?

Trebuie, repet TREBUIE, sa investesti in timp pentru a crea o strategie de continut digital sau o strategie pentru riscul de esec al intregului sistem. In cazul in care clientii au deja o strategie, ti-o vor comunica, asa ca vei intelege de ce tip de continut creativ au nevoie.

 

Pe scurt, exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand te decizi sa iti extinzi activitatea si sa furnizezi continut creativ clientilor, dar sper ca aceasta scurta introducere va oferi un bun inceput. Cu investitii adecvate in echipamente, software si oameni, poate fi un plus de succes pentru cresterea afacerii tale.