Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Crearea unui Spatiu de Lucru Receptiv si Imersiv

Hai sa recunoastem, majoritatea spatiilor de birouri sunt plictisitoare – randuri de calculatoare, design interior clasic, o sala de intalniri generica cu un ecran pe care nimeni nu stie cum sa il foloseasca etc….

 

Desigur, exista si exceptii – cliseul Silicon Valley … locurile de joaca pentru angajatii Google, Facebook si alte companii care pot “arde” miliarde pentru distractie. Ele deschid drumul catre schimbarea mediului de lucru.

 

Cercetarile arata ca tot mai multi oameni aleg sa lucreze de la distanta sau pentru ei insisi, ca liberi profesionisti. In multe sectoare creative si de tehnologie, oamenii calificati sunt foarte cautati, astfel ca viitorul angajator inceraca prin diferite mijloace sa ii rectruteze si sa ii pastreze. Atunci cand avantajele si salariul sunt aceleasi peste tot,  factorul decisiv poate fi cultura si mediul inconjurator.

 

Mediile in care traim si ne distram ne creeaza anumite stari. O vizita la un muzeu, o plimbare intr-un parc, o halba intr-un pub sau pur si simplu spatiul personal de acasa – lumina, sunetul, mirosul si atmosfera acestor locuri ne cufunda simturile. Comparati acest lucru cu cele mai multe birouri si este ca si cum ai fi pus intr-un rezervor de privarea senzoriala.

 

Trebuie sa cream locuri de munca asa cum cream medii AV imersive… ca atractii pentru vizitatori. Aducerea tehnologiei si continutului AV la viata folosind tehnica de scena, personalizarea, explorarea si multe altele.

 

 

Locul de munca concureaza pentru atentie cu jocurile pe calculator, VR-ul, automatizarea casei, social media, muzica, filmele si multe altele. Eu cred ca putem, si ar trebui sa proiectam spatii AV imersive, care sa ne atraga si sa ne starneasca interesu; – spatii inteligente, receptive si “simpatice” cu noi.

 

Cine nu vrea sa mearga la munca intr-o jungla sau sa ia un lift pana la statia spatiala pentru o intalnire? De ce copiii trebuie sa aiba parte de toata distractia?!