Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solutii tehnologice pentru aeroporturi compatibile cu ONPHR

 

Pe masura ce ne apropiem de perioada sarbatorilor, traficul in aeroporturi va creste, provocand anxietate in randul pasagerilor. Cu toate acestea, pentru ca tehnologia avanseaza continuu, aeroporturile pot utiliza diferite solutii pentru a ajuta la atenuarea unora dintre problemele majore din timpul unei calatorii, cum ar fi navigarea pe un aeroport aglomerat si derutant, imprimarea cartilor de imbarcare si multe altele.

 

Solutii interactive pentru a imbunatati experienta pasagerilor

 

Implementarea digital signage-ului este o modalitate sigura de a simplifica experienta pasagerilor. Prin utilizarea solutiilor digitale, aeroporturile pot partaja informati actualizate si precise despre zbor, pot oferi cartografiere interactiva pentru wayfinding si pot reduce timpul de asteptare perceput de pasageri cu divertisment partajat. Chioscurile interactive, de tip self-serve, permit utilizatorilor sa se verifice inainte de imbarcare, sa imprime bilete si sa gaseasca diferite facilitati. Prin imputernicirea pasagerului, aceste solutii interactive pot reduce, de asemenea, costurile de personal si de exploatare.

 

Aeroporturile intampina adesea niveluri ridicate de trafic pietonal, in special la intrari, la punctele de control si in zonele de imbarcare. Poate fi dificil pentru pasageri sa se concentreze la ceva anume cu atatea activitati care se petrec in acelasi timp, dar acestea sunt si locuri excelente pentru a impartasi informatii pertinente. Display-urile digital signage ofera posibilitatea de a schimba in mod constant continutul si de a oferi un element atractiv, lucru pe care semnalizarea statica nu il poate face.

 

 

Beneficii pentru marketing

 

Pe langa faptul ca ii ajuta pe calatorii sa ramana informati, digital singnage-ul din aeroporturi poate oferi o multitudine de beneficii comerciantilor, deoarece optiunile pentru anunturi sunt nesfarsite cu tehnologia digital signage. Aeroporturile gazduiesc o multime de vanzatori si de magazine, inclusiv magazine de produse alimentare si bauturi, restaurante, magazine de cadouri, magazine de imbracaminte si multe altele. Folosind digital signage-ul, comerciantii cu amanuntul au capacitatea de a afisa mai multe anunturi pe un singur display si oportunitatea de a ajunge la mai multe segmente de public diferite.

 

Digital signage-ul (semnalizarea digitala) reduce, de asemenea, si costurile operationale, deoarece panourile statice trebuie sa fie imprimate continuu, agatate si date jos mereu; in cazul digital signage-ului, continutul poate fi schimbat instantaneu pentru a afisa reclame si promotii noi.

 

Ce este compatibilitatea/ conformitatea ONPHR?

 

Dincolo de beneficiile uriase ale solutiilor digitale integrate in cadrul aeroportului, este important sa intelegem calificarile si cerintele care intra in acest tip de produs – mai exact conformitatea ONPHR.

 

Organizatia Naționala a Persoanelor cu Handicap din Romania (ONPHR) este o organizatie neguvernamentala, umanitara, care apara drepturile omului. Scopul principal al ONPHR consta in crearea conditiilor favorabile pentru egalizarea sanselor in vederea afirmarii si integrarii depline a persoanelor cu dizabilitati din România la toate nivelurile vietii comunitare: social, profesional, educational, cultural, sportiv etc. Acest scop vizeaza schimbarea destinului persoanelor cu dizabilitati, promovand conceptul de viata independenta pentru toti si participarea neingradita la viata sociala. ONPHR lupta ca toate spatiile publice din Romania sa aiba, pe langa alte caracteristici de accesibilitate, cai clare si rampe curbate.

 

Ce inseamna acest lucru pentru aeroporturi?

 

In cazul aeroporturilor, aceste legi afecteaza planificarea aplicatiilor digital signage in diferite moduri. De exemplu, exista restrictii referitoare la inaltimea maxima si minima la care poate fi pozitionat un video wall. Exista, de asemenea, orientari atunci cand vine vorba de accesibilitatea la solutiile cu ecrane tactile .

 

Beneficii globale pentru implementarea unei solutii compatibile ONPHR

 

Tehnologia a devenit o parte integranta a vietii de zi cu zi a majoritatii consumatorilor, ajutand la rezolvarea si ameliorarea problemelor – iar oportunitatile pentru aeroporturi sunt nesfarsite. Semnalizarea digitala poate oferi servicii personalizate pentru calatori, cum ar fi wayfinding (gasirea drumului) si informatii despre bilete, ajutand simultancomerciantii cu amanuntul in cadrul terminalelor.

 

Pe langa multitudinea de oportunitati oferite de digital signage, instalatorii trebuie sa fie constienti de faptul ca afisajul trebuie sa raspunda nevoilor tuturor pasagerilor. Prin respectarea reglementarilor privind conformitatea ONPHR, aplicatiile digital signage pot tine cont de toti utilizatorii si pot imbunatati experienta de calatorie pentru toata lumea.