Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum a influentat Covid-19 pietele cheie

O privire de ansamblu asupra efectului pe care pandemia l-a avut asupra pietelor de electronice de consum, divertisment si Pro AV.

 

 

Economia globala a fost decimata de Covid-19. In timp ce guvernele continua sa incerce sa tina in frau pandemia, industriile si societatile trebuie sa se adapteze. A treia actualizare a Futuresource in legatura cu Covid-19 reflecta asupra progreselor realizate de guverne in ceea ce priveste abordarea impactului economic; aceasta include modul in care au evoluat pietele de electronice de consum, divertisment si Pro-AV in a dua jumatate a anului 2020, precum și care sunt indicatiile pentru prima jumatate a anului 2021.

 

Știrile promitatoare provenite din studiile privind vaccinarea impotriva Covid-19 au oferit industriilor si cetatenilor speranta ca am putea fi pe punctul de a pune capat acestei pandemii, dar impactul și perturbarea tendintelor socio-economice vor mai fi probabil cu noi  ceva timp. In iunie, cand Futuresource a scris ultima oara despre impactul pe care Covid-19 il avea asupra sectoarelor tehnologice, perspectiva era ca perturbarea pietei sa continue pana in a doua jumatate a anului 2020, iar problemele privind atat cererea, cat si oferta sa nu fie solutionate complet in prima jumatate a anului 2021 . Ne ​​asteptam ca pana la 120 de miliarde de dolari sa fie sterse din valoarea cu amanuntul a pietelor de electronice de consum, divertisment si Pro-AV pana la sfarsitul anului 2020.

 

Acolo unde au existat incertitudini in prima jumatate a anului 2020, guvernele au intervenit si au oferit sprijin; se estimeaza ca la nivel global, peste 50 de milioane de locuri de munca au fost pastrate cu ajutorul sprijinului direct al guvernului. Datorita succesului lockdown-urilor nationale, raspandirea virusului a incetinit suficient astfel incat, pana la sfarsitul primului semestru al anului 2020, guvernele au anulat restrictiile privind comertul si mobilitatea pentru a incuraja consumatorii si lucratorii a revina la modelele pre-Covid-19. Insa, de atunci cazurile au mai crescut inca o data, fortand guvernele sa implementeze lockdown-uri nationale pe termen scurt sau abordari localizate.

 

In ciuda celui de-al doilea val, combinatia dintre sprijinul guvernamental si reducerea lockdown-urilor a atenuat impactul economic. In primul semestru al anului 2020, s-a estimat ca pandemia ar duce la o scadere cu 7,6% a economiei globale. Previziunile au fost revizuite de atunci si acum se crede ca economia globala va scadea cu 7,2%. Cu toate acestea, acest nivel de sprijin a venit cu un cost. La nivel global, datoria publica este acum in medie echivalenta cu 76% din PIB.

 

Au fost suficiente actiunile guvernamentale pentru a revigora pietele cele mai afectate in primul semestru din cauza pandemiei? In acest moment, se pare ca nu. Domenii precum box-office-ul si evenimentele live raman afectate. Dependenta televiziunii cu plata de evenimentele cheie, dintre care multe au fost anulate sau reduse, a dus la o scadere generala a ARPU. In schimb, consumatorii se aboneaza la continutul media prin intermediul serviciilor la cerere (on-demand), iar cheltuielile prognozate de Futuresource pentru video premium la cerere (PVOD) vor depasi 500 de milioane de dolari pana la sfarsitul anului 2020.

 

Consumul media nu este singurul domeniu in care am vazut schimbari semnificative ale preferintelor consumatorilor. Industriile care anterior au fost lente in adoptarea canalelor digitale in comparație cu intreprinderile orientate spre consumatori au trebuit sa recupereze. In acelasi timp, proprietarii de magazine fizice mari au fost nevoiti  sa invete cum sa imbine experientele online cu canalele existente, magazinele modificandu-si strategiile de implicare a clientilor pentru a include curb-side pick si semnalizarea digitala.

 

2020 nu a lasat doar o amprenta durabila asupra consumatorilor; a dus, de asemenea, la o schimbare a relatiei dintre munca si tehnologie. Cu doua treimi din intreprinderi care permit angajatilor sa lucreze de acasa, duhul care lucreaza de acasa este cu adevarat scos din lampa si este dificil sa il aduci înapoi. Furnizorii incep sa parieze pe integrarea instrumentelor de colaborare si comunicare cu sistemele de intreprindere (enterprise), dovada fiind recentul anunt cum ca Salesforce incearca sa achizitioneze Slack (o platforma de chat si colaborare pentru mediul profesional) pentru 27,7 miliarde de dolari. Pentru restul sectorului, 2020 a fost un an din doua jumatati. In prima jumatate, cererea a depasit cu mult capacitatea furnizorilor de a furniza dispozitive, in timp ce in cea de-a doua jumatate s-a vazut o revenire treptata la tipare mai rationale ale cererii.

 

Este posibil ca 2020 sa fi fost un an deosebit de dificil pentru furnizori si, desi cel putin dintr-o perspectiva comerciala globala este posibil sa vedem o revenire la normalitate in primul semestru al anului 2021, tendintele anului 2020 vor fi accelerate anul viitor. Furnizorii de tehnologie si mass-media pentru consumatori vor trebui sa se confrunte cu lipsa investitiilor in canalele online, precum si cu costul redus al aprovizionarii cu bunuri si al comutarii, activat de canalele digitale, prin dezvoltarea de programe axate pe experienta clientilor. Pentru intreprinderi, investitia in instrumente digitale este acum o prioritate. Intreprinderile trebuie sa utilizeze tehnologia pentru a putea reactiona mai repede la schimbari imprevizibile, permitand echipelor sa mentina productivitatea indiferent de unde lucreaza.

 

Pentru mai multe informatii, vizitati https://www.futuresource-consulting.com/.