Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Alegerea Media Player-ului potrivit pentru Digital Signage

Care este diferenta dintre un player de 1.000 de lei si unul de 3.000 de lei? In timp ce exista o multime de intrebari pe care clientii le pun, aceasta este, probabil, cea mai populara, si pe buna dreptate. Exista o mare varietate de playere si acestea difera foarte mult ca pret, putere de procesare, dimensiune, iesire si sisteme de operare. Integratorii trebuie sa fie in masura sa explice ca exista o mare diferenta intre player-ul entry level, modelul frumos echipat, si player-ul high-end. Profesionistii in digital signage stiu ca alegerea player-ului potrivit se reduce la un singur lucru…continut. Intelegerea continutului ce va fi afisat – acum si in viitor – este esentiala pentru a determina care player va functiona cel mai bine. 

 

 

 

Ar putea fi de ajutor sa explicati clientului ca un player multimedia este, in esenta, un computer obisnuit la fel ca cel asezat pe podea, sub birou. Ambele au o placa de baza, procesor, memorie, hard disk, si necesita un sistem de operare. Diferenta este dimensiunea. Cele mai multe media playere utilizeaza o amprenta SFF (small form factor). Acesta amprenta este ideala pentru digital signage deoarece player-ul este montat de obicei in spatele ecranului, pe perete sau pe tavan.

 

Playerele Digital Signage, sau media playerele pot furniza continut la un singur ecran, cu text si cateva imagini, sau la mai multe ecrane cu texte in miscare, animatie, feed-uri video live, si widget-uri interactive. Cu cat clientul doreste sa afiseze mai multe, cu atat va avea nevoie de mai multa putere de procesare pentru a obtine imagini clare. 

 

In plus, o alta intrebare cheie legata de continut este unde va fi stocat acesta – local sau in cloud? Unele software de digital signage sau sisteme de management al continutului (CMS) functioneaza cu continut stocat pe hard disk-ul local al player-ului. Pentru a utiliza un CMS bazat pe cloud este necesara o conexiune activa la Internet. Optiunea va fi determinata de software-ul digital signage ales. 

 

Numai dupa stabilirea cerintelor privind continutul, pot fi facute recomandari referitoare la player.

 

Player-ul entry-level:

 

Un player entry-level are, de obicei, putere mica, pret mic, procesor Intel Atom sau Celeron cu memorie de 2GB sau 4GB. Aceste playere sunt o recomandare excelenta pentru display-urile de meniu, registre si alte display-uri cu un continut simplu. Niciun client nu vrea sa cheltuiasca mai mult decat trebuie, iar aceste playere entry-level sunt o optiune potrivita, atata timp cat clientii inteleg ce cumpara, si au asteptari realiste. Cele mai populare alegeri sunt Intel ComputeStick sau Intel Celeron NUC.

 

Player-ul mid-level:

 

Unul dintre cele mai populare si mai vandute media playere vine echipat cu procesor Intel i3, 4GB de memorie, o unitate SSD de 120 GB si Windows Embedded sau Windows Professional. Aceasta configuratie populara poate sustine o gama larga de continut, inclusiv clipuri video si text in miscare. Pentru ca nu doriti niciodata sa le sugerati clientilor dvs. sa cumpere mai mult decat trebuie, este bine sa ii informati ca playerele mid-level au o putere de procesare mai mare, in cazul in care au nevoie sa imbunatateasca sau sa actualizeze capacitatea de continut. De foarte multe ori, o optiune mai putin costisitoare este achizitionata, iar cand utilizatorul final se familiarizeaza cu crearea de continut si vede de ce este capabil CMS-ul, isi da seama ca player-ul nu este capabil sa afiseze ceea ce a creat. Alternativele populare sunt Intel i3 NUC si DS81 Shuttle.

 

Player-ul high-end:

 

Aceste media playere mai scumpe, cu procesoare mai rapide, mai multa memorie si iesiri multiple pot suporta orice tip de continut. Echipate in mod tipic cu un procesor i5 si 8 GB de memorie, ofera cea mai recenta grafica Intel HD sau o placa grafica dedicata. Alimentand adesea mai mult de un display, puteti prezenta continutul pe mai multe ecrane, cu un singur player. Aceste playere sunt o recomandare excelenta pentru videowall-uri. In cazul in care proiectul necesita afisarea mai multor videoclipuri in diferite zone, texte in miscare si widget-uri interactive, un player high-end poate fi alegerea potrivita. Alternativele populare sunt Intel i5 NUC si SH170R6 Shuttle cu placa grafica Matrox.

 

Asadar, inainte de a recomanda orice media player pentru un proiect, aflati exact care este continutul pe care clientii doresc sa il afiseze – acum sau in viitor. Recomandati-le sa nu cumpere playere de 1.000 de lei si sa se astepte ca acestea sa afiseze videoclipuri si texte in miscare, sau sa cumpere playere de 3.000 de lei doar pentru un “menu board” intr-un restaurant mic. Cercetati si recomandati player-ul care se potriveste tuturor cerintelor clientului.