Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum beneficiaza tehnologiile video wall de flexibilitatea IP si a surselor

Pretul camerelor AV prin IP a devenit rentabil, facandu-le potrivite pentru supraveghere. Cu toate acestea, unele instalatii cuprind sute de camere analogice vechi, fiind practic imposibil ca acestea sa poata fi inlocuite dintr-o data. Fara o infrastructura sau un sistem de control video care sa poata gazdui ambele tipuri in aceeasi retea, instalatiile sunt impovarate cu “ripping and replacing” – sau cumpararea de camere cu tehnologii vechi.

 

 

Centrele de control se muta in arhitecturi deschise, care ofera cai de upgrade treptate. Este esential sa ne asiguram ca dispozitivul de control al video wall-ului poate accepta simultan surse de camere vechi si noi, cum ar fi DVI, SDI, DisplayPort, sisteme IP mai vechi, precum si cele mai recente codexuriIP – si cu rezolutii variate.

“Instalatiile mari pot avea camere instalate de ani de zile si, daca se doreste adaugarea altora noi, unele vor fi HDMI sau DVI out, altele vor fi IP out”, spune Darin Crosby, vicepresedinte al deparatmantuli de vanzari globale la Datapath’s Philadelphia, sediul din Pennsylvania. “Capacitatea de a comuta instantaneu intre surse si a le afisa pe toate pe ecran, la dimensiunea dorita este probabil cel mai important punct.”

Aceasta flexibilitate vine cu posibilitatea de a avea mai multe placi SQX si benzi de captare de banda larga in carcasa controlerului de video wall.

“Aveti nevoie de un sistem care sa poata asimila toate acestea fara probleme, sa le afiseze una langa alta si sa o faca in asa fel incat operatorului sa nu ii pese daca este vorba de sistemul vechi sau de cel nou”, spune Mark Bohs, director de vanzari pentru America la Datapath’s Philadelphia, sediul din Pennsylvania.

Un sistem de control pentru video wall ar trebui sa poata fi integrat cu o platforma VMS (video management system) deschisa.

“Daca are loc un incident, operatorul poate accesa o camera care transmite in direct chiar de la camerele IP si, in acelasi timp, se poate intoarce sa traga un feed inregistrat pe un recorder video in retea (NVR – network video recorder) pe VMS”, spune Bohs. In acelasi timp, operatorul poate vedea fluxul live existent si fluxul NVR. “VMS-ul poate spune video wall-ului ce fluxuri sa afiseze, astfel incat operatorul sa poata gestiona apoi continutul afisat pe video wall prin VMS”, spune el.

 

Ganditi dincolo de sursele camerei.

“In timpul unei situatii de criza, centrul de control ar putea dori sa vada CNN News pe video wall, sau ar putea dori sa afiseze si Weather Channel acolo”, adauga Crosby. “Capacitatea de a afisa toate aceste surse diferite, indiferent de locul de provenienta – diferite pagini web care contin harti, retele de socializare sau orice alte surse – este foarte puternica.”