Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum ii ajuta pe retaileri solutiile de contorizare a clientilor sa se adapteze perioadei post-pandemie

 

Retailul a fost intotdeauna o afacere creativa care se adapteaza nevoilor si cerintelor in schimbare ale consumatorilor. COVID-19 a aratat necesitatea testarii rapide a noilor modalitati de a interactiona cu consumatorii prin intermediul solutiilor de contorizare a clientilor si de masurare a gradului de ocupare in timp real si i-a fortat pe comercianti sa inteleaga si sa implementeze inovatia care va face toata diferenta.

 

Scena de retail de astazi arata cu totul altfel fata de cea de acum patru luni. In ciuda efectelor pandemiei, vanzarile online au crescut cu aproape 150%, iar majoritatea consumatorilor isi folosesc dispozitivele mobile si computerizate pentru a face cumparaturi online. Multi retaileri au reusit sa se adapteze, fiind mai concentrati pe comertul electronic, imbunatatind in acelasi timp experienta clientilor.

 

Acum, insa, majoritatea companiilor si intreprinderilor se afla in diferite etape de planificare pentru reluarea ctivitatii. Observam ca cele mai multe companii se concentreaza tot mai mult pe tactici post-pandemie pentru a continua sa genereze venituri, in timp ce satisfac nevoile in schimbare ale consumatorilor. Intreprinderile de pretutindeni se adapteaza la exigentele sporite pentru siguranta fortei de munca si a clientilor prin distantarea sociala si controlul gradului de ocupare cu ajutorul dispozitivelor si tehnologiilor de contorizare a persoanelor (people counting).

 

Furnizorii de dispozitive people counting (de numarare a persoanelor), in situatia actuala, ii ajuta pe retaileri sa ramana competitivi. Din ce in ce mai multe intreprinderi folosesc solutii de analiza si sisteme people counting in magazinele lor fizice pentru a optimiza operatiunile, a imbunatati satisfactia clientilor, a spori profitabilitatea si a asigura siguranta clientilor. Iata o imagine de ansamblu asupra diferitelor solutii si cum pot ajuta acestea in perioada post-pandemie.

 

Masurarea gradului de ocupare in timp real

 

Masurarea gradului de ocupare a devenit una dintre cele mai cautate solutii de la izbucnirea pandemiei. Aceasta tehnologie ajuta intreprinderile sa respecte restrictiile de distantare sociala prin urmarirea si gestionarea anonima a traficului de vizitatori cu screening digital in timp real si prin furnizarea de avertismente si alerte vizuale atunci cand se ating limitele de ocupare. Masurarea gradului de ocupare in timp real va poate ajuta, de asemenea, sa optimizati gestionarea anumitor zone precum toaletele și ascensoarele, oferind igienizare periodica pentru zonele frecvent utilizate cand acestea sunt cel mai putin ocupate.

 

People Counting

 

Numararea persoanelor (people counting) va ajuta sa urmariti numarul total de clienti pe zi si pe ora si sa primiti alerte atunci cand pragul este depasit pentru a va asigura ca personalul dvs. nu este expus excesiv. Datele people counting pot ajuta orice companie sa creeze valoare in termeni de venituri si eficienta. Prin furnizarea de date cu privire la numeroase aspecte, puteti lua decizii bine informate referitoare la analiza comparativa, calculand rata de conversie pentru a masura performanta in diferite zone si a aloca in mod eficient personalul in functie de traficul din orele de varf.

 

Analiza demografica

 

Software-ul de analiza demografica ajuta intreprinderile sa identifice profilurile demografice ale vizitatorilor – sex, varsta si starea emotionala. Aceasta solutie este cruciala pentru a oferi o experienta de cumparaturi personalizata si servicii mai bune.

 

Managementul cozilor (Queue Management)

 

Hai sa recunoastem; nimanui nu-i place sa astepte la coada. Retailerii inregistreaza pierderi substantiale de venituri din cauza cozilor lungi, intrucat unul din trei potentiali clienti pleaca daca trebuie sa astepte la coada mai mult de cinci minute. Dispozitivul Queue Counter de la V-Count poate calcula in mod precis si anonim numarul de clienti si timpul petrecut la coada la casele de marcat, ceea ce reduce pierderile potentiale cauzate de cozile lungi.

 

Analiza Heatmap

 

Analiza heatmap (zonelor fierbinti) din magazin va permite sa intelegeți comportamentul clientilor in interiorul magazinului, care cunt cele mai populare zone, care sunt cele mai cautate produse si ce motiveaza oamenii sa cumpere. Acest tip de date din analiza heatmap poate evidentia care linii de produse si zone au performante mai bune, imbunatatind astfel ratele de conversie si veniturile din vanzari. Aceasta solutie poate fi extrem de benefica in perioada post-pandemie, deoarece va ajuta sa monitorizati zonele cele mai vizitate si sa gestionati procesul de dezinfectare in consecinta, optimizand costurile si garantand siguranta clientilor.

 

Pentru mai multe informatii despre solutiile People Counting, Heatmap, Real-time Occupancy etc. ne puteti contacta prin e-mail la office@audio.ro sau la numarul de telefon +40 787 380 833.