Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum influenteaza muzica comportamentul de cumparaturi?

 

Promovarea afacerii dvs. nu a fost niciodata mai simpla cu o abundenta de articole si informatii care apar pe Internet. Un aspect care este ignorat cu reglaritate este sunet, care joaca un rol foarte important in viata noastra de zi cu zi.

 

Sunetul nu este doar pentru evenimente, relaxare la domiciliu sau naveta de dimineata. Cand ruleaza intr-un magazin de vanzare cu amanuntul, muzica poate determina clientii sa cheltuiasca bani si petreaca mai mult sau mai putin timp in magazin. Totul depinde de alegerea muzicii potrivite, care sa se potriveasca atat nevoilor clientilor, cat si marcii dvs.

 

Muzica si sunetul au un impact asupra comportamentului clientilor si depinde de dvs. cum decideti cum sa le folositi pentru a va creste vanzarile si a va face clientii fericiti.

 

Efectele muzicii asupra comportamentelor umane

 

Potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea Curtin, muzica de fundal influenteaza clientii in ceea ce priveste decizia de cumparare, timpul petrecut intr-un magazin si cheltuielile totale. Acesta este rezultatul unor genuri sau melodii specifice care declanseaza subliminal memoria unei persoane, influentand apoi comportamentul acesteia. De exemplu, clientii pot fi influentati sa plateasca mai mult pentru un produs atunci cand asculta muzica clasica, comparativ cu atunci cand asculta alta muzica sau nu asculta muzica deloc. Un studiu al Universitatii din Cambridge a constatat ca persoanele care asculta muzica clasica sunt vazute ca prezentabile si intelectuale, iar ascultarea muzicii clasice intr-un magazin ar putea sa le determine sa plateasca mai mult pentru produsele care au legatura cu rafinamentul.

 

Nu este un secret faptul ca emotia poate fi puternic afectata de muzica – ambianta adecvata poate fi factorul decisiv pentru un client atunci cand alege cat timp sa petreaca intr-un magazin, cat de mult sa cheltuiasca, produsele pe care vrea sa le cumpere si daca va devi client loial . Asadar, cum doriti sa actioneze clientii in magazinul dvs.?

 

Efectele muzicii asupra dispozitiei in timpul experientelor de cumparaturi

 

Cercetatorii au publicat in Frontiers in Psychology Journal state  ca muzica ne influenteaza la nivel:

 

  • Cognitiv
  • Emotional
  • Social

 

Nu fiecare magazin de vanzare cu amanuntul reda aceeasi muzica, si pe buna dreptate. In functie de produsele pe care le vindeti, poate doriti ca in timpul vizitei in magazin, clientii sa se relaxeze sau sa se entuziasmeze, asa ca redati muzica care trimite mesajul pe care doriti sa il transmiteti. Ce produse vindeti? Ce asculta clientul ideal? Raspunsul la aceste intrebari va va ajuta sa determinati playlist-ul perfect pentru magazinul dvs. Pe de alta parte, ce se intampla daca doriti sa preveniti activitatea infractionala? Suna surprinzator, dar chiar si supermarket-urile redau muzica clasica pentru a descuraja hotii si vagabonzii.

 

Intr-o nota mai pozitiva, Asociatia Americana de Psihologie a declarat ca muzica este factorul senzorial cheie in a face cuparaturi din impuls. Ei au descoperit ca persoanele care au facut o achizitie pe care nu intentionau sa o faca au cheltuit, in medie, mai mult cu 32,89 dolari atunci cand muzica rula decat cei care nu erau expusi la muzica. Cumparaturile pot fi o experienta, iar muzica perfecta in magazin poate determina un client sa se rafete cand altfel nu ar face-o. Am sapat mai mult in tema cresterii vanzarilor prin audio in spatiul dvs. de retail aici, pentru o viziune mai profunda.

 

Efectele muzicii si timpul de cuparaturi perceput fata de cel real

 

Potrivit Journal of Business Research, subiectii au declarat ca au cumparat mai mult atunci cand au fost expusi la muzica cunoscuta dar, de fapt, au cumparat mai mult atunci cand au fost expusi la muzica necunoscuta. Dupa cum s-a dovedit, timpul de cumparaturi mai scurt in conditii de muzica familiara a fost legat de cresterea excitarii.

 

Si intr-un raport de la Soundtrack Your Brand, cercetatorii au efectuat un experiment pe teren intr-un magazin din Northwest pentru a studia modul in care alegerea muzicii de fundal a influentat perceptia consumatorilor asupra timpului. Rezultatele au aratat ca exista diferente semnificative in modul in care muzica a facut diferite grupuri de clienti sa perceapa timpul. Clientii cu varsta sub 25 de ani au crezut ca au petrecut mai mult timp in magazin atunci cand au ascultat muzica instrumentala calma, in timp ce consumatorii mai în varsta au crezut ca au petrecut mai mult timp in magazin atunci cand au ascultat muzica pop.

 

Atunci cand muzica este necunoscuta, timpul pare ca trece intr-un ritm mai lent. Clientii dvs. sunt mai familiarizati cu jazzul, pop-ul, muzica clasica, country sau alt gen?  Preferati sa ii determinati pe clienti sa zaboveasca mai mult mai mult timp in magazin sa sa se deplaseze rapid? Aflati care sunt preferintele muzicale ale clientilor dvs. pentru a determina mixul de muzica perfect pentru magazinul dvs.

 

De ce sa investiti in sisteme audio profesionale?

 

Asigurati-va ca tehnologia dvs. functionează intotdeauna corect! In loc sa va instalati echipamentul audio pe cont propriu, lucru care v-ar putea manca timp si bani, mai bine angajati un profesionist care sa va integreze echipamentele si sa va ofere asistenta si intretinere pentru a elimina complicatiile, astfel incat sa puteti petrece mai mult timp pentru a va dezvolta afacerea.