Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum isi pot proteja companiile angajatii in perioada post-pandemie – Solutii Inteligente

 

Odata cu deschiderea birourilor corporative si a companiilor dupa mai multe luni in care au fost inchise, a aparut o noua nevoie – aceea de a-si pastra angajatii in siguranta.

 

In toate sectoarele de activitate, locurile de munca au implementat unele masuri de baza si de siguranta, cum ar fi adaptarea sistemelor one-way, asezarea birourilor la o distata sigura unele fata de celelalte, scoaterea scaunelor din salile de sedinte pentru a reduce capacitatea si instalarea statiilor de dezinfectare a mainilor pe fiecare suprafata.

 

Angajatorii au datoria de a reduce riscul la locul de munca la cel mai scazut nivel, luand masuri de precautie pentru a proteja sanatatea si siguranta lucratorilor si vizitatorilor prin intermediul urmatorilor pasi:

 

1. Angajatii care se simt rau trebuie sa stea acasa si sa nu viziteze locul de munca.

2. Cresterea frecventei curateniei si a spalarii mainilor.

3. Toti angajatii si vizitatorii trebuie sa respecte regulile de distantare sociala.

4. Daca orientarile privind distantarea sociala nu pot fi respectate pe deplin, intreprinderile ar trebui sa ia in considerare reproiectarea activitatii aferente pentru a mentine o distanta sigura si ar trebui sa ia in continuare masuri de atenuare care includ:

   – Cresterea si mai mult a frecventei spalarii mainilor si curatarii suprafetelor.

   – Mentinerea timpului de activitate cat mai scurt posibil.

   – Folosirea barierelor pentru a separa oamenii unii de ceilalti.

   – Implementarea muncii back-to-back sau side-to-side in locul celei face-to-face.

   – Stabilirea unor „echipelor fixe”, astfel incat fiecare persoana sa lucreze doar cu cativa oameni.

 

 

In plus fata de orientarile de baza pe care le urmeaza cele mai multe companii, exista solutii mai sofisticate pe care birourile corporative le pot implementa pentru a aborda mai bine provocarile actuale, precum si provocarile care vor aparea in perioada post-pandemie.

 

1. Flexibilitatea muncii de la distanta

 

Carantina a schimbat drastic asteptarile angajatilor. Oamenii s-au obisnuit acum cu un echilibru sanatos intre viata profesionala si viata personala si vor ezita sa se intoarca sa la programul de lucru din trecut cand petreceau foarte mult timp la birou. Acesta este motivul pentru care o atitudine mai relaxata fata de munca flexibila de la distanta va fi importanta pentru angajarea si pastrarea celor mai bune talente in viitor.

 

2. Alarme de proximitate

 

Mentinerea unei distante sociale sigure va deveni din ce in ce mai dificila, pe masura ce mai multi angajati se intorc la munca de la birouri, motiv pentru care se folosesc alarmele de proximitate pentru a impune mai eficient distantarea sociala.

 

3. Tehnologii touchless

 

Tehnologiile „fara maini” vor fi cruciale pentru a merge mai departe, iar senzorii de ocupare vor juca un rol important aici.

 

4. Verificarea temperaturii

 

Unele organizatii folosesc camere termice pentru a identifica oamenii cu o temperatura ridicata.

 

Cum poate ajuta V-Count 

 

Solutiile people counting si de masurare a gradului de ocupare V-Count pot ajuta intreprinderile sa se adapteze provocarilor in urmatoarele moduri:

 

1. Monitorizarea in timp real a gradului de ocupare si a traficului

 

Datele privind gradul de ocupare pot fi integrate in aplicatia dvs. printr-o API pentru a tine angajatii la curent cu privire la siguranta spatiului de lucru.

 

2. Afisarea recomandarilor privind ocuparea

 

Instalarea ecranelor digitale la intrarea in cladire/ in companie este o masura de siguranta vizibila pentru angajati, care ii ajuta sa se simta mai increzatori se intoarca la birou.

 

3. Managementul facilitatilor pe zona

 

Optimizati gestionarea instalatiilor pentru diferite zone precum toaletele, salile de intalnire, cantinele sau ascensoarele etc., pentru a asigura igienizarea periodica si a optimiza consumul de energie per zona.

 

4. Notificari Push

 

Angajatii pot fi la curent cu nivelurile de trafic cu alerte push si e-mailuri.

 

5. Urmarirea anonima

 

VCARE nu colecteaza informatii personale; toate datele colectate sunt anonime.

 

Aflati mai multe despre VCARE si despre cum va poate asigura ca biroul dvs. este pregatit pentru lumea post-COVID.