Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum iti poti automatiza casa cu bani putini

 

Automatizarea unei locuinte, in prezent, este la indemana oricui si nu trebuie sa fii pasionat de tehnologie, ci doar sa ai o retea wireless si un telefon mobil sau o tableta cu acces la internet.

 

La toate marile targuri de tehnologie organizate in ultimii ani, producatorii de electronice si electrocasnice au prezentat produse capabile sa transforme o locuinta normala intr-una inteligenta, in care toate necesitatile de confort sunt automatizate. Problema acestor produse este pretul piperat. In prezent, automatizarea unei locuinte, fie ea garsoniera sau casa cu etaj este mult mai usor de realizat.

 

Daca in viitor toate casele inteligente vor fi administrate de un software care se va ocupa de mentinerea consumului optim de energie, apa, mancare, de consumul de provizii si de reaprovizionare, in ziua de azi poti sa iti automatizezi locuinta cu cateva gadgeturi accesibile. Imagineaza-ti urmatorul scenariu: te trezesti dimineata, radioul sau TV-ul porneste, iar aparatul de cafea functioneaza deja, fiind conectat la o priza inteligenta programabila. De la serviciu poti urmări pe dispozitivul mobil ce se intampla acasa accesand camerele video de supraveghere, precum si cine a venit si a plecat din locuinta. La revenirea acasa poti comanda, din masina, pornirea aerului conditionat sau a caldurii, dupa caz, iar imediat ce ai intrat pe usa, lumina se aprinde instant, intensitatea putand fi reglata dupa bunul plac. Totul este posibil prin intermediul smartphone-ului.

 

Pentru ca filtrul de cafea, centrala termica sau aerul conditionat sa porneasca din telefon, ai nevoie de o priza inteligenta. Exista mai multe modele pe piata, una dintre acestea fiind Fibaro – FGWPF-10. Cu functie de masurare a consumului de energie priza inteligenta Fibaro este un dispozitiv, extrem de compact, sofisticat, controlat de la distanta. Are senzor de temperatura incorporat, protectie anti scurtcircuit, lampa de veghe si tester acoperire retea. Afiseaza consumul de energie prin intermediul celor 16 milioane de culori ale inelului LED si emite un raport la fiecare eveniment. O astfel de priza are un pret de 280 lei.

 

Tot cei de la Fibaro ofera FGMS-001, un senzor de miscare inspirat de natură ce are forma unui ochi de pisica. Acest senzor are un camp vizual foarte extins, atat pe lungime, cat si pe latime si observa tot ceea ce tie iti scapa. In afara de faptul ca detecteaza miscarea, acesta poate masura temperatura ambientala, intensitatea luminii si vibratiile, datorita accelerometrului incorporat. Senzorul costa 250 lei. Un alt dispozitiv inteligent de la Fibaro este senzorul de fum FGSS-001 care are un design minialist si detecteaza extrem de rapid un incendiu, datorita grilajului polizat, ce permite detectarea si celei mai mici cantitati de fum si, in plus, dispune si de senzor de temperatura. Senzorul avertizeaza in privinta unei amenintari printr-un led multiclor RGB LED si o sirena incorporata. Este compatibil cu orice sistem de alarma. Dispune de optiuni avansate de configurare a sensibilitatii. Senzorul costa 280 lei. 

 

In momentul de fata sistemul FIBARO este cea mai buna solutie de automatizare disponibila pe piata.

 
 

Acesta include si alte dispozitive, cum ar fi: bypass FGB-001 (55 lei), controller RGBW FGRGB-101 (260 lei), dimmer universal 500 W FGD-211(260 lei), releu dublu on/off FGS-221(260 lei), releu rulou 2 FGRM-222 (260 lei), releu simplu on/off FGS-211 (250 lei), senzor de inundatie FGFS-101 (260 lei), senzor universal FGBS-001 (180 lei), senzor de usa/ fereastra FGK-101 (220 lei), senzori de temperatura DS001 (55 lei), termostat electronic Z-Wave D014G0013 (440 lei) si unitatea de control a intregului sistem FGHC2 (2.600 LEI).

 

 

 

 Mai multe detalii pe: https://market.audio.ro/automatizari/sisteme-integrate/automatizari-fibaro