Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum putem utiliza microfonul Audio-Technica ES954 intr-o sala de intalniri

Microfonul suspendat de tip array Audio-Technica ES954 ofera patru capsule de  microfon intr-o singura carcasa, permitand utilizatorului sa creeze un numar potential nelimitat de pozitii de pickup orientabile cu un singur microfon. Cu spatiile de intalniri variind de la salile de tip huddle, pana la sali de consiliu mai mari, poate fi dificil sa aranjezi microfoanele pentru pickup versatil, mentinand in acelasi timp o estetica vizuala frumoasa. Dar, combinand microfonul ES954 cu DSP-ul tau sau cu Audio-Technica SmartMixer, poti utiliza cele patru capsule ale microfonului impreuna si cu un efect maxim.

 

Pentru a crea un fascicul de pickup audio, trebuie sa gandim “in afara cutiei” pentru o clipa. Cand utilizezi doua sau mai multe capsule de microfon intr-o singura locatie, poti folosi fizica pentru a creste sau a scadea un semnal mutand capsulele de microfon mai aproape sau mai departe una de cealalta pentru a induce anularea fazei. Folosirea unei intarzieri de timp cu o anumita capsula sau inversarea polaritatii (180 de grade in afara fazei) va crea un nul in sunetul de pickup. ES954 este un microfon de tip array modificat, cu patru capsule, constand dintr-o capsula omnidirectionala si trei capsule bidirectionale. In figura 1.1 de mai jos, capsula omnidirectionala este reprezentata de cercul gri mare (W), in timp ce capsulele bidirectionale, care asigura acoperirea la stanga, la dreapta si pe inaltime sunt indicate prin X, Y si Z. DSP-ul tau poate lua semnalele multiple si, prin calcularea intarzierii, a nivelului, a fazei si a polaritatii, se creeaza un fascicul de pickup orientabil pe un plan vertical si orizontal (Figura 1.2). DSP-ul (sau Audio-Technica SmartMixer) poate prelua semnalele celor patru capsule si apoi, poate crea orice numar de locatii de pickup, in functie de capacitatea de numarare a canalelor a mixerului sau DSP-ului.

 

Atunci cand sunt utilizate mai multe microfoane ES954 intr-o singura zona, trebuie sa se calculeze coordonarea corecta si separarea microfonului pentru o performanta optima. Distanta potrivita dintre microfoane poate fi calculata daca ai cateva specificatii de plasare deja calculate. Trebuie sa stii inaltimea microfonului de la podea, inaltimea sursei (inaltimea persoanei, asezata sau in picioare), distanta dintre microfon si sursa (daca sunt in acelasi plan) si, in cele din urma, unghiul de acceptare a sunetului. 

 

Atunci cand se utilizeaza impreuna cu ATM-0604 Digital SmartMixer, ES954 poate fi configurat cu software-ul Web Remote al mixerului pentru spatii de intalnire mari sau mici. Prin setarea ATDM-0604 in modul Virtual Mic, poti utiliza modelele de preluare variabila directionate in trepte de 30 de grade pentru a capta fiecare persoana pozitionata in jurul microfonului. Pana la sase modele polare virtuale pot fi utilizate cu ATDM-0604 SmartMixer, fiecare cu control al inclinarii, pentru a acoperi diferite inaltimi de tavane si persoane asezate sau in picioare. Utilizarea ES954 impreuna cu functiile Smart Mixing si de mixare automata ale ATDM-0604, ofera o solutie ideala, rentabila pentru spatiile de intalnire.

 

 

Instalarea ES954 este, de asemenea, destul de usoara. ES954 are un cablu de 1,2 m cu o clema de blocare pentru reglarea inaltimii si tehnologie UniGuard® RFI pentru resingerea interferentelor radio (RFI). Cablul se conecteaza la suportul de montare AT8554 inclus, prin terminalele de tip push-wire. Poti utiliza doua cabluri de categorie standard impreuna cu cablurile RJ45 incluse pentru a rula semnalul audio la DSP sau SmartMixer. Inelul cu LED rosu/ verde de pe ES954 poate fi, de asemenea, utilizat impreuna cu DSP-ul pentru a indica vizual starea microfonului.

 

Vezi ES954 in actiune in videoclipul de mai jos. Si daca ai intrebari suplimentare despre microfonul suspendat ES954 sau despre cum sa implementezi cel mai bine solutiile mentionate mai sus, te rugam sa contactezi echipa RomAudioVideo la office@audio.ro.