Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum se conecteaza difuzoarele la amplificator?

Instalatiile de sisteme Public Adress utilizeaza linia de iesire de 100 V a amplificatorului, ceea ce permite instalarea in paralel a cat mai multor difuzoare, dupa cum este necesar, cu conditia ca putera maxima furnizata de amplificator sa nu fie depasita.

 

 Nu conecta niciodata boxe sau difuzoare cu impedanta mai mica decat valoarea minima acceptata de amplificator pentru ca arzi amplificatorul. Boxele nu se ard (decat daca dai mult prea tare volumul, dar asta se intampla indiferent de impedanta). La volum mic pe termen scurt, nu se intampla nimic, defectarea amplificatorului nu se intampla instantaneu. Pe timp indelungat sau/si volum mare, se incalzeste etajul final de amplificare (circuitul electronic ce amplifica cel mai mult semnalul) si se arde.

 

Pentru legarea boxelor la amplificator, e important sa legi firele corect. Adica plus la plus si minus la minus. Se intampla des sa nu stii care e unul sau altul, pentru ca daca pe amplificator gasesti scrise aceste date, pe boxe de multe ori nu gasesti si trebuie sa aflii.