Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum sa determinati de cat spatiu aveti nevoie pentru birouri

 

COVID-19 a avut un impact imens asupra nevoilor de spatiu de birouri. In afara de ceea ce este evident: angajatii care lucreaza de acasa, angajatorii se uita la angajatii la distanta ca la o solutie pe termen lung.

 

Potrivit unui esantion de 800 de angajatori, aproape trei sferturi dintre companii se asteapta ca cel putin unul din patru angajati sa lucreze de la distanta dupa COVID. Asta inseamna ca cel putin un sfert din imobilele pe care companiile le-au inchiriat in 2019 nu vor mai fi necesare in 2021.

 

Asadar, pe baza acestei statistici, ar trebui sa va reduceti proprietatile imobiliare cu 25%? Nu chiar.

 

Compania dvs. este unica: numarul de angajati pe care il aveti la birou, cat de repede creste compania dvs., numarul de intalniri si spatii de colaborare de care aveti nevoie … toate aceste aspecte sunt specifice companiei dumneavoastra.

Puneti-le pe toate la un loc si ar trebui sa va faceti o idee destul de clara despre cat spatiu aveti nevoie.

 

Cautati modalitati de a va limita capacitatea birourilor in timpul pandemiei de coronavirus? Incepeti cu solutia de rezervare a birourilor JOAN.

 

Angajatii de la birou

 

De obicei, spatiul de birou necesar angajatilor este de 14 pana la 28 de metri patrati. Prin urmare, daca luati in considerare un plan de birou traditional, veti inmulti numarul de angajati de la birou cu cat spatiu vor primi.

 

De exemplu, daca aveti 25 de angajati pe un etaj, inmultiti acest numar cu 18,6. Veti avea nevoie de un spatiu de 465 de metri patrati pentru a gazdui zona de birouri a angajatilor.

 

Acum, sa presupunem ca intentionati sa lasati un sfert din angajatii dvs. sa lucreze de la distanta pana la finalul pandemiei de COVID. Inca va orientati spre un plan traditional, dar aceasta decizie reduce necesarul de spatiu pentru angajati pana la 348 de metri patrati.

 

In plus, probabil ca va ganditi sa implementati munca in schimburi si doar jumatate dintre angajatii dvs. vor lucra de la birou la un moment dat. Aceasta abordare ar putea reduce suprafata necesara pentru statiile de lucru ale angajaților la doar 2320 de metri patrati daca utilizati birouri de tip “hot desk” in loc de un birou per persoana.

 

Dar asteptati; nu am terminat calculele. Tineti-va bine.

 

Planul biroului

 

Suntem in secolul XXI si multe companii se orienteaza catre o varietate de configuratii flexibile de birou. Ati decis sa implementati partajarea biroului si spatiile de lucru comune.

 

S-ar putea sa aveti intotdeauna angajați care au nevoie de propriile spatii de birouri de 27 de metri patrati. Cu toate acestea, pentru restul angajatilor dvs. puteti initia partajarea biroului.

 

Atunci cand luati in considerare partajarea birourilor sau spatiile de lucru de tip open-space, doriti totusi sa va asigurati ca lasati suficient spatiu pentru toti angajatii la birou. Cu toate acestea, partajarea biroului facilitează schimburile angajatilor, reducand din nou cantitatea de spatiu per angajat cu pana la 50%. Un concept de birou de tip “”open space” poate reduce nevoia de spatiu per angajat pana la 14 de metri patrati, atata timp cat tineti cont de spatiile de lucru comune.

 

Asadar, luati in calcul cei 25 de angajați, impartiti-i in jumatate, dar adaugati totusi 28 de metri patrati pentru cei cativa angajați care au nevoie de propriile birouri … v-ati facut o idee.

 

Cresterea companiei

 

Doar dvs. puteti anticipa cresterea companiei dvs. Privind traiectoria dvs. de crestere, numarul de angajați a crescut cu 125% pe an? 150? Sau a ramas la fel?

 

Tineti cont de cresterea companiei, astfel incat sa inchiriati un spatiu care sa ofere companiei dvs. loc de dezvoltare. De exemplu, daca firma dvs. va creste cu 110% in fiecare an …

 

2021: 25 de angajati = 465 de metri patrati

2022: 28 de angajati = 511 de metri patrati

2023: 30 de angajati = 557 de metri patrati

2024: 33 de angajati = 613 de metri patrati

2025: 36 de angajati = 669 de metri patrati

 

Daca semnati un contract de inchiriere pe cinci ani si aveți in vedere un plan traditional, ar trebui sa vizati 669 de metri patrati de spatiu de lucru pentru angajati.

 

Spatii de intalnire

 

Spatiile de intalnire sunt adevarata cheie a numerelor. Fiecare companie este diferita: unele colaboreaza mai mult decat altele. Prin urmare, numarul de spatii de intalnire de care aveti nevoie poate fi determinat doar de dvs.

 

Sa presupunem ca aveti nevoie de o sala mare de conferinte pentru sedintele consiliului: adaugati 30 de metri la cei 669 de metri patrati de care veti avea nevoie. Mai mult decat atat, va trebui sa luati in calcul cateva sali de intalnirii si spatii huddle mai mici. Daca aveti un plan flexibil, in loc de mai multe sali de intalniri/ sedinte, calculati spatiile deschise in care vor intalni angajatii dvs.

 

Sursa

 

Luati in considerare spatiul de care ar putea avea nevoie receptionista dvs.: 9 metri patrati? Veti avea o sala de asteptare pentru clienti si vizitatori? Ce ziceti de o bucatarie sau doua? Doar dvs. puteti stabili cate spatii va trebui si ia in calcul compania dvs.

 

Concluzie

 

Vremurile se schimba; companiile se indeparteaza tot mai mult de spatiile de birouri traditionale. COVID ne-a schimbat pentru totdeauna opiniile cu privire la munca la distanta, deschizand usa companiilor care economisesc in imobiliare.

 

Nu mai avem formule simple pentru a calcula cati metri patrati sunt necesari pentru fiecare angajat, deoarece spatiile de lucru flexibile favorizeaza medii de lucru flexibile: munca la distanta, partajarea biroului, etc.

 

Retineti, cel mai bun mod de a gestiona atat salile de intalniri/ sedinte, cat si birourile comune este sa implementati un sistem de rezervare a salilor. Joan ofera o aplicatie de rezervare a biroului si a spatilor de intalniri/ sedinte rapida si usoara, ceea ce este esential pentru a va mentine angajatii care partajeaza biroul pe drumul cel bun. In plus, afisajul de perete Joan 6 este perfect pentru a va ajuta angajatii sa cunoasca disponibilitatea salilor de intalniri si a spatiilor de lucru.