Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum sa instalezi difuzoarele stereo in perete

 

Difuzoarele stereo incastrate in perete sunt o optiune excelenta pentru o calitate buna a sunetului fara boxe voluminoase pe podea sau pe o polita. Cand sunt vopsite pentru a se potrivi cu decorul camerei, difuzoarele incastrate in perete sunt aproape invizibile.

 

Acest articol te va ghida prin etapele de instalare a boxelor intr-un perete existent din rigips sau gips carton. Peretii din tencuiala necesita metode diferite.

 

Planifica-ti proiectul si analizeaza fiecare pas

 

Revizuiestea pasii de instalare si examineaza design-ul casei pentru a determina cea mai buna abordare a proiectului. Probabil vei avea nevoie de acces la mansarda sau de un spatiu auxiliar sub casa pentru a trage firele difuzoarelor de la componentele audio la fiecare difuzor din perete. Ia in considerare cele mai bune optiuni pe baza accesibilitatii.

 

Determina amplasarea difuzoarelor

 

 • Difuzoarele incastrate in perete trebuie pozitionate la nivelul urechii (atunci cand stai asezat), de obicei la aproximativ 38 – 42 cm distanta fata de podea.
 • Localizeaza orice obstacol in spatele peretilor, cum ar fi conducte, profile metalice sau cabluri, facand o mica gaura de 1/4” in perete si introducand o bucata de sarma indoita la un unghi de 90 de grade. Misca bucata de sarma in interiorul peretelui pentru a simti orice obstacol. Daca gasesti vreunul, acopera gaura si gaseste o alta locatie.
 • Localizeaza profilele metalice. Difuzoarele incastrate in perete trebuie sa fie instalate intre profileel metalice . Poti localiza profilele metalice apasand pe perete sau cu un detector de metal.

 

Masoara si taie gaurile pentru difuzoare

 

 • Utilizeaza sablonul de taiere. Majoritatea difuzoarele incastrabile in perete includ un sablon de taiere. Lipeste sablonul pe peretele in care doresti sa incastrezi difuzorul si traseaza un contur cu un creion. Utilizeaza un nivel pentru a te asigura ca sablonul este aliniat corect.
 • Taie gaura. Mai întai, fa o gaura de 1/2″ intr-un colt interior al sablonului. Folosind un ferastrau manual pentru rigips, decupeaza urmarind conturul si indeparteaza bucata de rigips. Nu iti face griji pentru marginile aspre din jurul taieturii , rama rifuzorului le va acoperi.

 

Planifica instalarea cablurilor la difuzoare

 

De obicei, exista trei optiuni pentru trasarea cablurilor de la amplificator sau receiver la difuzoare:

 

Ia in considerare optiunile tale verificand accesibilitatea locului in care vor fi instalate cablurile.

 

 • Traseaza cablurile prin mansarda.
 • Traseaza cablurile sub podea daca ai un subsol sau o fundatie ridicata, cu un spatiu ingust dedesubt.
 • Traseaza cablurile de-a lungul podelei, in spatele plintelor, prin perete si apoi pana la difuzoare.

 

Trasarea cablurilor la difuzoare

 

 • Trasarea cablurilor prin mansarda sau subsol: este posibil sa fie nevoie sa faci o gaura de acces in placa superioara sau inferioara a peretelui si in perete.
 • Trasarea cablurilor lateral: Cand tragi cablurile prin pereti, taie gauri mici in rigips cu un cutit pentru a expune profilele metalice si fa gauri suficient de mari pentru cabluri. 
 • Trasarea cablurilor prin spatele plintelor: Daca tragi cablurile prin spatele plintelor, scoate plintele, taie un canal in rigips pentru fire si apoi reaseza plintele.

 

Instaleaza difuzoarele

 

Daca doresti sa vopsesti ramele si grilele difuzoarelor pentru a fi in ton cu peretii, vopseste-le inainte de a le instala. Utilizeaza intotdeauna vopsea spray si acopera mai intai componentele difuzoarelor.

 

 • Conecteaza  cablurile la difuzoare.
 • Fixeaza difuzorul in perete. Majoritatea difuzoarelor incastrabile folosesc „cleme dog-leg” pentru a fixa difuzorul de perete. Dupa ce ai introdus difuzorului in decupaj (gaura de montare), strange suruburile din partea din fata a difuzorului. Unele difuzoare au o „clema perimetrala”, care foloseste intregul cadru pentru a fixa difuzorul de perete.

 

 

Testeaza sistemul

 

Porneste sistemul si testeaza sunetul difuzoarelor. Incepe la un volum redus pentru a preveni deteriorarea amplificatorului daca exista o problema cu conexiunile.