Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum sa utilizati datele people counting pentru a imbunatati vanzarile

Numararea persoanelor care intra si ies din locatiile fizice ofera companiilor informatii esentiale despre dinamica operatiunilor lor. Fara date reale si exacte, retailerii pot lua decizii neinformate bazate pe presupuneri. People Counting ofera companiilor datele necesare pentru a intelege mai bine operatiunile lor; intreprinderile pot avea imaginea completa din spatele vanzarilor pentru a identifica zonele in care ar trebui intreprinse actiuni.

 

Determinarea performantei vanzarilor oricarei locatii fizice poate fi impartita in diferite componente, dintre care una este rata de conversie. Datele people counting pot fi semnificativ mai puternice atunci cand sunt combinate cu alte date POS sau Point of Sale.

 

Evaluarea performantei vanzarilor

 

Numararea persoanelor este, de asemenea, necesara pentru a calcula ratele de conversie. Intelegerea datelor privind rata de conversie este esentiala pentru a intelege pe deplin daca potentialii clienti sunt convertiti in clienți in mod eficient sau nu. Fara numararea persoanelor (people counting), companiile pierd imaginea completa si iau decizii bazate pe presupuneri.

 

Rata de conversie – convertirea clientilor potentiali in clienti platitori – este un bun indicator al performantei unui magazin. Poate fi calculata prin impartirea numarului de tranzactii la numarul de persoane.

 

Conversia depinde de mai multi factori, inclusiv personalul de vanzari, preturile potrivite pentru valoarea perceputa si selectia corecta a produselor.

 

Evaluarea conversiilor ofera feedback util pentru a imbunatati vanzarile examinand datele, luand masuri si reevaluand pentru a determina daca tactica dvs. a avut rezultatul dorit.

 

Exista 3 factori care trebuie luati in considerare atunci cand evaluati vanzarile:

 

1. Traficul de clienti este numarul de persoane care intra in facilitatile dvs.

 

2. Rata de conversie este numarul de tranzactii impartit la numarul de persoane sau potentialii clienti convertiti.

 

3. Valoarea medie a tranzactiei (VMT) este suma medie cheltuita de clienti atunci cand cumpara.

 

Combinati, acesti factori pot oferi o imagine mai clara a performantei vanzarilor. Intelegand aceste trei valori independent, companiile precum retailerii au un punct din care sa inceapa sa analizeze vanzarile, sa evalueze si sa identifice unde poate exista o oportunitate de a imbunatati toate valorile care contribuie la succesul vanzarilor in toate locatiile.

 

Ratele de conversie nu arata doar cifrele de baza, ci ofera si informatii despre alti factori; Indicatorul va determina abordarea: Numarul de persoane va fi in primul rand responsabilitatea departamentului de marketing – Cresterea gradului de constientizare si cresterea cererii pentru a atrage mai multi clienti potentiali. Acest lucru ar putea implica o campanie regionala sau promotii pentru a atrage mai multi clienti in magazin.

 

Ratele de conversie vor fi in principal domeniul operatiunilor. Daca ratele de conversie sunt mici, operatiunile vor trebui sa evalueze serios si sa-si dea seama de ce. Motivele ar putea include personalul alocat, experienta clientilor sau preturile.

 

De exemplu, traficul mare inseamna ca magazinul atrage multi clienti. In acelasi timp, o rata de conversie mica indica faptul ca ceva nu este facut bine in incercarea de a maximiza oportunitatile de vanzare, indicand necesitatea de a revizui personalul sau disponibilitatea stocurilor.

 

Concluzie

 

Fara numararea persoanelor (people counting), companiile vor avea o imagine incompleta a operatiunilor si vanzarilor lor. Statisticile colectate din datele privind rata de conversie sunt esentiale pentru a masura performanta in mod continuu si a identifica domeniile/zonele care trebuie imbunatatite pentru a obtine profituri mai mari.