Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum sa va pregatiti biroul de acasa pentru o zi de munca productiva

 

Daca lucrul de acasa era rezervat doar freelancerilor si dezvoltatorilor creativi, din cauza evenimentelor recente, a fost popularizat și adoptat de foarte multi oameni.

 

Si odata cu cresterea mediilor de lucru de la domiciliu, a devenit din ce în ce mai popular sa adaugați gadget-uri/ echipamente care nu au nicio legatura cu munca dvs. de zi cu zi. De aceea, am decis sa scriem un articol despre lucrurile esentiale pentru biroul de acasa. Urmatoarele recomandari sunt coloana vertebrala a oricarui birou de acasa.

 

Echipamentul esential pentru biroul de acasa

 

Este important sa va planificati echipamentele pentru biroul de acasa in functie de nevoile dvs. la locul de munca. Aveti multe intalniri? Investiti intr-o camera foto buna si asigurati-va ca nu aveti intreruperi. Pregatiti procese si documentatie? Asigurati-va ca biroul dvs. este la inaltimea corecta.

 

Totusi, indiferent de functia dvs. sau de preferinta pentru o anumita marca, ati dori sa cumparati echipamente care sa va mentina concentrat si sa va permita sa obtineti cele mai bune rezultate posibile.

 

Echipamentul necesar pentru a reusi in sarcinile de zi cu zi

 

Gasiti un scaun bun

 

Potrivit New York Times, premiul pentru cel mai bun scaun de birou revine Steelcase Gesture. Inteplineste toate caracteristicile:

 

 • Suport
 • Reglabilitate
 • Confort

 

Atunci cand alegeti un scaun, asigurati-va ca este dimensiunea potrivita pentru dvs. si ca va ofera suportul necesar. Un scaun de birou bun va avea suport pentru zona lombara. Acest lucru este important pentru prevenirea durerilor de spate.

 

Luati in considerare un birou la care puteti sta si in picioare

 

Va recomandam sa investiti in birouri reglabile, la care puteti sta si in picioare pentru a alterna intre sezut si in picioare. Iata o lista cu birourile de top.

 

Cu toate acestea, indiferent de tipul de birou, trebuie sa luati in considerare cateva lucruri:

 

 • Biroul dvs. ar trebui sa va ofere suficient spatiu pentru picioare. Inaltimea standard a unui birou este de 75 cm de la podea, dar daca sunteti mai inalt, luati in considerare un birou mai inalt.
 • Echipamentul dvs. de birou, pixurile, luminile si orice altceva ar trebui sa fie la indemana
 • Tastatura trebuie plasata la o inaltime confortabila. Tastaturile plasate pe birourile traditionale pot fi la o inaltime prea mare si pot duce la un disconfort semnificativ sau la tensiune musculara pentru utilizator. Mainile trebuie sa stea intr-o pozitie confortabila si naturala atat pe tastatura, cat si pe mouse.
 • Asigurati-va ca incheieturile si coatele nu sunt lipite de marginea biroului, deoarece acest lucru poate duce la disconfort.

 

Este important sa aveti o conexiune wi-fi stabila

 

O conexiune la internet constanta, rapida si sigura este esentiala pentru biroul dvs. de acasa. Vestea proasta? Nu totul se bazeaza pe dvs., deoarece infrastructura nu a fost construita pentru a face fata varfurilor de consum.

 

Cu toate acestea, puteti avea impact asupra calitatii conexiunii la internet cu calitatea routerului, pozitia acestuia, utilizand un cablu ethernet si chiar extensii wi-fi.

 

Cititi mai multe despre routerele wi-fi performante.

 

Echipamente necesare pentru a va imbunatati intalnirile la distanta

 

Alaturi de echipamentele generale pentru biroul de acasa descrise mai sus, iata de ce aveti nevoie pentru a desfasura intalniri eficace si eficiente.

 

Investiti intr-o casca buna

 

Daca sariti dintr-o intalnire in alta pe tot parcursul zilei, investiți intr-o casca Bluetooth. In acest fel, puteti incepe o intalnire de oriunde si puteti reveni inapoi la birou atunci cand este necesar. Daca ziua dvs. de lucru are doar cateva intalniri, va recomandam sa investiti intr-o casca USB.

 

Indiferent de tipul castilor, exista cateva criterii de urmat:

 

 • Castile trebuie sa fie confortabile, mai ales daca trebuie sa participati la intalniri/ apeluri mai lungi (30min +).
 • Castile trebuie sa fie reglabie, mai ales daca nu luati in considereare castile in-ear.
 • Microfonul trebuie sa fie integrat in casti.
 • Atat microfonul, cat si castile trebuie sa aiba optiuni de anulare a zgomotului.

 

Adaugati un nivel de profesionalism cu un speakerphone (difuzoar cu microfon) wireless

 

Cand incheiati o afacere sau participati la o sedinta a consiliului de administratie, trebuie sa fiti auziti clar.

 

O modalitate de a ridica experienta intalnirii este prin utilizarea unui speakerphone wireless. In timp ce castile si difuzoarele obisnuite au fost proiectate in diverse scopuri, difuzoarele cu microfon au fost concepute in scopul efectuarii si preluarii apelurilor. 

 

Faceti-va vizibili

 

Nu este nimic mai rau decat sa ai prima intalnire cu cineva care nu este pe camera. Este impersonal, va poate impiedica procesul de vanzare si va poate pune in pericol succesul in afaceri.

 

Achizitionati o camera de videoconferinta

 

Chiar daca aveti o camera la laptop, investitia intr-o camera buna de videoconferinta va face ca cealalta persoana sa se simta ca la o intalnire din viata reala.

 

Cum sa gasiti o camera buna? Asigurati-va ca achizitionati o camera usor de utilizat, cu focalizare, lumina suplimentara, compatibila cu computerul dvs.

 

Iluminatul va face sa aratati mai bine

 

Afacerile si intalnirile cu persoane din diferite fusuri orare inseamna adesea intalniri tarzii si sincronizari dimineata devreme.

 

Iesiti din umbra si aratati intotdeauna ca “scos din cutie” (chiar si atunci cand este prea devreme pentru a functiona) achizitionand lumini LED suplimentare. Alegeti tonuri mai calde si va vor face sa aratati mult mai bine la orice ora din zi sau din noape. Iata o lista întreaga de idei.

 

Desfasurati intalniri neintrerupte

 

Asigurati-va ca nimeni nu va intrerupe cand sunteti intr-o discutie (intr-un apel), afisand clar starea dvs. curenta. Ziua dvs. de lucru poate fi agitata, iar intalnirile de ultim moment nu fac exceptie. Astfel, daca aveti un dispozitiv care se actualizeaza in timp real, in functie de calendarul dvs., va va scuti de stanjeneala unui apel la care nu puteti raspunde si va va mentine concentrat atunci cand lucrati.

 

Joan Home se integreaza cu calendarul dvs. de lucru si se actualizeaza automat atunci cand sunteti ocupat.

 

 

Joan Home este un dispozitiv alimentat cu baterii care necesita reincarcare doar de 4 ori pe an (depinde de calitatea semnalului dvs. wifi). Cu designul sau silentios si tehnologia ePaper, dispozitivul se potriveste cu orice design si stil interior. Mai mult, programul zilei de lucru este clar vizibil. Astfel, este imposibil sa uitati cand este urmatoarea intalnire si cand se termina ziua de lucru.

 

Cand nu “lucreaza”, Joan Home poate afisa orice continut – o poza cu familia sau o lista cu treburi casnice pentru ziua respectiva.