Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum sa valorificati tehnologia de urmarire a persoanelor pentru a asigura siguranta elevilor

Pandemia de Covid-19 a fost declarata o urgenta de sanatate publica, deoarece virusul s-a raspandit in majoritatea tarilor si teritoriilor din intreaga lume. In timp ce COVID-19 continua sa se raspandeasca, comunitatile trebuie sa ia masuri pentru a preveni orice raspandire suplimentara, pentru a reduce impactul focarului si pentru a sprijini masurile de siguranta.

 

 

Protectia copiilor si a institutiilor de invatamant, in special, este extrem de importanta. Este necesar sa se ia masuri de siguranta pentru a preveni raspandirea ulterioara si potentiala a COVID-19 in scoli. Masurile luate de scoli pot reduce sau preveni intrarea si raspandirea COVID-19 in randul elevilor, profesorilor si personalului administrativ care ar fi putut fi expus virusului.

 

Multe tari de pe glob au decis ca, incet, un numar tot mai mare de copii sa se reintoarca in salile de clasa. Din cauza inchiderii scolilor la nivel mondial, peste 1 miliard de studenti sunt inca acasa. In orice caz, 105 din 134 de tari care au inchis scolile au decis o data pentru redeschidere. La sfarsitul lunii august 2020, 59 dintre cele 105 tari au redeschis deja scolile sau intentioneaza sa le deschida in curand.

 

Datorita dificultatii situatiei si a variatiei severitatii in intreaga lume, tarile se afla in diferite etape de a decide cum si cand redeschid scolile. Atunci cand decid daca redeschid sau nu scolile, binele fiecarui copil ar trebui sa fie in centrul acestor decizii.

 

Este esential ca scolile sa planifice din vreme si sa analizeze ce masuri suplimentare pot pune in aplicare pentru a asigura siguranta elevilor, a profesorilor si a altor angajati la intoarcere, astfel incat parintii sa aiba incredere sa isi trimita copiii inapoi la scoala.

 

Totusi, intoarcerea la scoala va arata probabil diferit fata de cum eram obisnuiti inainte. Este posibil ca școlile sa se redeschida pentru ceva timp si apoi sa se inchida temporar din nou, in functie de situatia individuala si de cazurile potentiale. Din cauza acestei situatii, autoritatile vor trebui să fie flexibile si pregatite sa se adapteze pentru a ajuta la mentinerea in siguranta a fiecarui copil.

 

 

Respectarea principiilor de baza poate ajuta la mentinerea in siguranta a elevilor, a cadrelor didactice si a personalului la scoala si poate ajuta la oprirea raspandirii potentiale a virusului. Recomandarile pentru “scolile sanatoase” sunt:

  • Orice elev, profesor sau alt personal care se simte rau nu ar trebui sa vina la scoala.
  • Scolile ar trebui sa impuna spalarea frecventa a mainilor.
  • Statiile de dezinfectare a mainilor ar trebui distribuite in toata scoala pe fiecare suprafata.
  • Dezinfectarea si curatarea zilnica a suprafetelor trebuie efectuate.
  • Scolile ar trebui sa ofere instalatii de salibrizare si gestionare a deseurilor pentru a urma procedurile de curatare si decontaminare a mediului.
  • Scolile ar trebui sa promoveze distantarea sociala.
  • Grupurile mari sau adunarile de studenti ar trebui sa fie limitate.
  • Mutarea cursurilor in spatii temporare sau in aer liber.
  • Organizarea orarului scolar in schimburi.
  • Limitarea numarului de elevi in salile de clasa.

Instalatiile igienico-sanitare vor fi o parte integranta pentru redeschiderea scolilor in siguranta. Administratorii ar trebui sa analizeze oportunitatile de imbunatatire a masurilor de igiena, inclusiv spalarea mainilor, masuri de distantare sociala, proceduri de igienizare pentru diferite facilitati scolare si practici sigure de preparare a alimentelor.

 

Pandemia de coronavirus a pornit un val de tehnologie de supraveghere pentru a ajuta scolile sa previna si sa elimine posibilele infectii. Scolile au ocazia de a utiliza solutii tehnologice pentru a asigura in continuare siguranta elevilor si a personalului dincolo de masurile de baza. Camerele cu imagini termice pot fi utilizate pentru a masura temperatura elevilor, iar camerele de securitate pot detecta cand elevii si-au scos mastile sau stau prea aproape unul de celalalt.

 

Solutiile V-Count de urmarire a persoanelor si de masurare a gradului de ocupare sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga pentru a monitoriza numarul de persoane prezente intr-o locatie in acelasi timp. Solutia de masurare a gradului de ocupare in timp real VCARE este ideala pentru a oferi scolilor date actionabile pentru a asigura siguranta elevilor si a personalului. Prin intermediul ecranelor digitale care afiseaza recomandari privind siguranta pe baza pragurilor de capacitate predefinite, profesorii si elevii pot fi informati cu privire la numarul de persoane din diferite zone din scoala. Acest lucru adauga avantajul de a avea un control mai mare asupra gestionarii facilitatilor, prin asigurarea igienizarii periodice si frecvente a zonelor cel mai putin aglomerate.