Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Cum va influenta digitalizare companiile mici si mijlocii?

Valul digitalizarii va face ravagii in randul companiilor mici si mijlocii care cred ca vor putea supravietui fara o strategie clara si o adoptie rapida a noilor tehnologii. Cine nu va trece la digital nu va supravietui.

 

Cateva computere legate in retea si conectate la internet reprezinta pentru multe companii mici si mijlocii maximul de digitalizare pe care l-au realizat, desi lumea de business a fost profund schimbata de ascensiunea smartphone-urilor si de explozia social media. Marile companii lucreaza de multa vreme cu sisteme informatice complexe si solutii ERP, iar in ultimii ani au trecut la cloud si la sisteme complexe de business intelligence si business analytics. Dar IMM-urile nu au urmat trendul intr-un ritm foarte accelerat. Multe au considerat ca solutiile in domeniu sunt scumpe sau ca domeniul lor nu va fi schimbat atat de mult de explozia digitala.

 

 

Insa, in viitorul foarte apropiat, digitalizarea nu va mai fi un concept ab­stract, rezervat aproape exclusiv marilor jucatori din economie.

“Fiecare tara, oras si afacere in parte va trebui sa se adapteze revolutiei digitale pentru a se dezvolta si a supravietui in noua economie digitala”, spune Martin McPhee, Senior Vice President la Cisco Consulting Services.

Revolutia va fi rapida si “sangeroasa”, dupa cum o arata raportul “Digital Vortex: How Digital Disruption is Redefining Industries” emis recent de catre Centrul Global pentru Transformare Digitala a Afacerilor (DBT). Rezultatele studiului arata ca revolutia digitala va afecta puternic in urmatorii cinci ani aproximativ 40% dintre companiile ce urmeaza modele traditionale de afaceri. Pentru companii, acest lucru poate insemna, in unele cazuri, pierderea cotei de piata sau chiar falimentul.

“Modelele de afaceri, prioritatile, dar si ofertele de produse vor suferi schim­bari. Pe langa modificarile aduse industriilor, transformarea digitala va estompa treptat si granitele dintre acestea”, spune Michael Wade, director al Centrului DBT.

Cu toate acestea, reprezentantii a 45% dintre companii considera ca revolutia digitala nu este un subiect atat de important incat sa fie dezbatut in sedintele consiliului de administratie. Studiul a fost realizat in urma unui sondaj de opinie, la care au participat 941 de reprezentanti din 12 industrii (Tehnologie, Media & Entertainment, Retail, Servicii Financiare, Telecomunicatii, Educatie, Turism, Productie, Sanatate, Utilitati, Petrol si Gaze, Farma) si tari diferite, precum Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Anglia si SUA.

 

Dupa cum o arata nu doar studiile, ci si realitatea economica, toate businessurile vor fi afectate de digitalizare si va fi aproape imposibil pentru o companie sa supravietuiasca fara o strategie clara in domeniu. 

 

 

 

Sursa: https://www.revistabiz.ro/marea-digitalizare-pentru-micile-companii/