Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Datele, Inteligenta Artificiala (AI) si Colaborarea in topul tendintelor tehnologice din 2018

 

Vicepresedintele Microsoft pentru educatie la nivel mondial, Anthony Salcito, subliniaza viitorul tehnologiei in invatamantul superior.

 

Tehnologia in continua schimbare a prezentat liderilor universitari noi modalitati de a inova si de a spori experientele elevilor. Datele pot creste succesul studentilor si retinerea, in timp ce inteligenta artificiala poate sprijini personalizarea procesului de invatare.

 

Aceste tendinte s-ar putea sa fi aparut mai intai in cele mai tehnice institutii, dar de atunci au devenit populare peste tot in invatamantul superior.

 

EdTech a discutat cu viceprededintele Microsoft pentru educatie la nivel mondial, Anthony Salcito, la EDUCAUSE 2017 despre aceste tendinte si despre modul in care instrumentele gigantului tehnologic pot ajuta colegiile sa le imbratiseze.

 

Datele sunt o parte din tot ceea ce inseamna educatie, dar AI sporeste functionalitatea

 

Desi este bine cunoscut faptul ca datele sunt un instrument excelent pentru stimularea retinerii, universitatile au imbratisat datele obtinute de campusurile lor conectate intr-o mare varietate de moduri.

 

 

Salcito spune ca tendinta de utilizare a datelor la nivel universitar a trecut de la colectare si afisare la integrare reala.

 

“Datele au fost imprastiate in toate institutiile in pacehet diferite”, spune Salcito. “Vedem ca institutiile doresc sa consolideze aceste date in anumite locuri.”

 

Aici intervine inteligenta artificiala. Salcito spune ca sistemele de date alimentate de AI pot contribui la crearea de perspective si previziuni asupra tendintelor. Utilizand AI, el prezice ca universitatile vor putea sa stabileasca o fundatie pentru utilizarea datelor pentru a promova eficienta in multe aspecte ale vietii campusului, de la invatare la infrastructura si management.

 

“La Microsoft, o numim democratizarea inteligentei artificiale”, spune Salcito. “Inceercam sa integram inteligenta artificiale in produsele de baza, cele folosite de studenti si de facultate in fiecare zi”.

 

Salcito mentioneaza PowerPoint ca exemplu. Folosind AI si Microsoft Translator, profesorii pot prezenta in limba materna aleasa de ei si pot oferi subtitrari in mai mult de 61 de limbi. Elevii pot, de asemenea, sa acceseze si sa vada prezentari in orice limba.

 

Instrumentele de colaborare la locul de munca elimina diferentele de calificare

 

Cresterea presiunii asupra colegiilor pentru a pregati elevii pentru locurile de munca de astazi este un avantaj pentru tehnologie, potrivit lui Salcito.

 

Cu toate ca unele universitati au utilizat parteneriate de afaceri si programe de instruire pentru a ajuta la eliminarea diferentelor de competente care exista intre absolventii colegiilor si locurile de munca pe care si le doresc, universitatile pot face acest lucru si prin intermediul instrumentelor tehnologice pe care le aleg.

 

“Invatam despre modul in care putem construi o punte intre tehnologia utilizata in intreprindere si experientele pe care le avem in invatamantul superior”, spune Salcito.

 

Un exemplu in acest sens este Microsoft Teams, o platforma de colaborare care a inregistrat succes in invatamantul liceal. Instrumentul, care poate fi utlizat gratuit de catre institutiile de invatamant, poate ajuta la integrarea aplicatiilor si ofera un loc pentru intrebari si discutii.

 

In timp ce elevii utilizeaza deja in mod regulat instrumente de colaborare pentru a accesa cursurile din afara campusului si pentru a se conecta intre ei si cu facultatea, Salcito considera ca o abordare coerenta a colaborarii la nivelul institutiei poate imita mediul de lucru in care elevii vor intra.

 

“Abilitatile, cerintele locului de munca sunt fundamental diferite in mediul global in care traim”, spune el.