Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De ce este importanta tehnologia Digital Signage si Wayfinding pentru o lume post-pandemica

Anul acesta ne-am confruntat cu o serie de noi provocari in ceea ce priveste modul in care lucram si traim din cauza pandemiei de COVID-19. Fiecare componenta a vietii noastre, de la munca, la scoli si universitati, unitati medicale pana la centre de divertisment, toate trebuie sa gaseasca modalitati de a se adapta si a depasi provocarile pentru a sustine „noul normal”, pastrand în acelasi timp publicul in siguranta si atenuand proactiv riscurile pentru sanatate. Locurile de munca flexibile si sigure, spatiile de invatare si alte spatii publice trebuie sa devina agile si sa raspuna nevoilor in continua schimbare.

 

Pentru integratorii de sisteme, instalatorii, managerii AV/IT si altii responsabili de mentinerea tehnologiei in cladiri, a ramane agil este deosebit de important. Companiile si scolile complet remote sunt inca larg raspandite, dar munca in persoana, invatarea si multe altele continua sa se extinda pe masura ce cladirile se deschid complet sau partial. Digital signage si wayfinding sunt o parte importanta a modului in care functioneaza aceste cladiri; ele reunesc oamenii, comunica schimbari si mesaje importante, eficientizeaza costurile si resursele operationale si sustin productivitatea. Acestea se afla in centrul modului în care navigam prin lume astazi si acum, intr-o lume post-pandemica, aceste tehnologii sunt si mai importante si mai relevante pentru gestionarea nevoilor de comunicatii si siguranta.

 

 

Un studiu din 2019 realizat de Markets & Markets a constatat ca se asteapta ca piata digital signage sa creasca de la 20,8 miliarde de dolari in 2019 la 29,6 miliarde de dolari pana in 2024, crescand anual cu o rata de 7,3%, iar acest numar este posibil sa creasca, deoarece digital signage-ul interactiv ofera o valoare suplimentara in timpul pandemiei.

 

Luna trecuta, echipa de la 22Miles a publicat un articol, Wayfinding Solutions & New Workplace Design, care exploreaza viitorul locului de munca, gestionarea cladirilor post-pandemie si modul in care pot fi utilizate digital signage si wayfinding pentru a sustine provocarile logistice cu care se confrunta spatiile de lucru din intreprinderi, ospitalitatea , educatia si alte industrii.

 

Mai jos vom discuta despre cateva elemente cheie din articol legate de modul in care tehnologia digital signage si wayfinding este utilizata pentru a sustine nevoile post-pandemice pe diferite piete.

 

Kiosk-urile si afisajele pozitionate la intrari pot servi ca prima linie de aparare si comunicare.

 

Kiosk-urile cu tehnologie termica incorporata pentru citirea instantanee a temperaturii angajatilor pot fi instalate la intrarile principale intr-un birou sau alta cladire ca prima linie de aparare si gestionare impotriva raspandirii COVID-19 sau a virusurilor viitoare. Aceste afisaje digitale si kiosk-uri ofera o multitudine de caracteristici – de la verificarea temperaturii prin scanare termica si control vocal fara atingere, pana la alerte de urgenta si stiri actualizate – care pot fi gestionate de la distanta de echipele AV/IT si de gestionare a facilitatilor.

 

 

De exemplu, noua tehnologie de screening termic disponibila intr-un kiosk sau indicator ar putea fi instalata la usa din fata a cladirii si la punctele de intrare deschise pentru a oferi o analiza a temperaturii, inainte ca un vizitator al cladirii sa ajunga la receptie. Posibilitatea ca un receptioner sau alt angajat sa comunice de la distanta cu o persoana pentru a oferi informatii si instructiuni ar face ca intregul proces de pre-screening sa fie perfect. Apoi, in loc sa fie nevoiti sa interactioneze fata in fata, vizitatorii ar putea accesa continutul de pe un display sau kiosk prin intermediul comenzilor vocale sau cu o scanare QR in aplicatia lor.

 

Digital wayfinding, room booking si desk hoteling  pot fi utilizate pentru a crea planuri dinamice si flexibile ale cladirilor.

 

Wayfinding-ul interactiv poate fi pozitionat la intrare sau la receptie, impreuna cu tehnologia de screening termic, pentru a ajuta la gestionarea capacitatii de gestionare a angajatilor si a oaspetilor si la controlul cailor de trafic si a fluxului din birouri. Angajatii pot vedea rutele pre-planificate pe care ar trbui sa le respecte la birou, care pot fi accesate pe telefonul lor sau pe afisajele plasate strategic prin cladire.

 

Odata cu implementarea AIoT (Artificial Intelligence of Things), aplicatiile de wayfinding pot valorifica datele de utilizare colectate de la senzori sau comenzi vocale pentru a genera automat rute pe baza celui mai scurt traseu al utilizatorului si a accesibilitatii.

 

 

Managerii pot utiliza, de asemenea, sisteme compatibile cu tehnologia pentru a programa curatarea spatiilor de lucru. Posibilitatea de a adapta si a dedica rapid si eficient spatiile de lucru poate ajuta angajatii sa se simta in siguranta la biroul sau in sala de sedinte pe care o ocupa.

 

Digital signage si wayfinding pot sprijini fortele de munca distribuite cu tehnologie de colaborare si comunicare instantanee.

 

Avand in vedere faptul ca multe companii opteaza pentru munca hibrid, comunicarea si conectivitatea echipei sunt mai importante ca niciodata. Tehnologia joaca un rol important si aici, de la instrumente de colaborare care ofera conferinte video all-in-one la programe de comunicare intre birouri precum Slack sau Teams, VR/AR si multe altele pentru a oferi angajatilor de la birou o modalitate de a comunica eficient,  de la distanta, cu colegii, partenerii sau furnizorii.

 

Software-ul de digital signage poate integra sistemele de notificare desktop si mobil in statiile de lucru si laptopurile angajatilor pentru a oferi comunicare instantanee, cu unele aplicatii care permit administratorilor sa acceseze utilizatorii de la distanta pentru a furniza mesaje infotainment acasa. Acest lucru poate sprijini construirea de relatii interpersonale, care pot fi greu de reprodus intr-un cadru la distanta, aducand colegii de echipa mai aproape, chiar daca nu pot face acest lucru fizic.