Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De ce sa alegeti un video wall LCD?

Un Video Wall este, de obicei, cea mai mare forma de afisaj Digital Signage. Capacitatea de a scala la dimensiuni mari inseamna ca video wall-urile au un impact care nu poate fi ignorat. De ce ar trebui sa optati pentru un video wall? In acest articol vom analiza motivele pentru care Video Wall-urile sunt atat de bune in ceea ce fac.

 

Marimile mari: Datorita tehnologiei LCD, acestea pot avea dimensiuni mari, fara a pierde din calitatea imaginii pe intregul ecran. Video wall-urile sunt formate din mai multe display-uri, instalate in matrice video pentru a crea un singur ecran logic. Functia de matrice video este extrem de flexibila permitand formarea de imagini de tipul 2×2, 2×3, 2×4, 3×3, etc.

 

Raportul de aspect: Video Wall-urile sunt intr-adevar singurul produs Digital Signage care va permite sa modificati raportul de aspect al afisajului. Ecranele Digital Signage traditionale au un raport de aspect de 16:9, dar prin configurarea ecranelor intr-un anumit mod, puteti crea rate de aspect neobisnuite pe care spectatorii nu le pot vedea oriunde. Manechinele digitale, dupa cum se vede mai jos, sunt exemple bune de schimbare a raportului de aspect pentru a crea display-uri atractive.

 

 

Impactul vizual: Mergand la dimensiuni atat de mari si schimband raportul de aspect (sau chiar pastrand raportul standard de 16:9), video wall-urile stiu cum sa atraga atentia. Video Wall-urile traditionale sunt cele in care display-urile sunt montate unul langa celalalt pentru a crea un afisaj mare. Am constatat ca o modalitate de a crea un impact vizual real este cu un video wall dispersat. Acest tip de video wall presupune ca ecranele sa fie instalate intr-un fel de model (dispersate) si nu unele langa altele. Continutul este apoi creat intr-un mod care umple golurile unde nu exista ecrane.

 

Practic fara sudura: mai multe panouri sunt necesare atunci cand creati orice tip de video wall, dar acest lucru creeaza in sine o problema – ramele. Ramele groase sunt inestetice si pot afecta aspectul general si impactul video wall-ului. Acesta este motivul pentru care este esential sa va asigurati ca alegeti display-uri cu margini subtiri.

 

Intretinerea: Fara o intretinere corespunzatoare, un video wall poate fi problematic si costisitor. Totusi, prin utilizarea unor solutii de montare profesionale, cum ar fi suporturile pentru video wall-uri B-Tech, puteti accesa cu usurinta spatele display-urilor individuale care formeaza video wall-ul si puteti regla ecranele pentru o potrivire perfecta.

 

Video wall-urile sunt Digital Signage la scara mare, concepute pentru a atrage atentia. Din toate motivele pe care le-am descoperit, acestea sunt display-uri de semnalizare fantastice si va pot amplifica mesajul. Daca doriti o solutie Digital Signage la scara mare, atunci Video Wall-urile sunt alegerea potrivita.