Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De ce sa folositi sisteme de gestionarea a cozilor de asteptare in magazinele fizice

 

Retailerii sufera pierderi de venituri de pana la 39% din cauza cozilor lungi. Din fericire, insa, exista Queue Management. Cu un sistem de gestionare a cozilor de asteptare, companiile precum retailerii si supermarketurile pot calcula cu precizie numarul de clienti aflati la cozile de la casele de marcat, precum si timpul mediu pe care il petrec asteptand.

 

Ceea ce situeaza o afacere de retail inaintea concurentilor sai este capacitatea sa de a castiga si mentine loialitatea consumatorilor si de a satisface in mod eficient asteptarile clientilor. Daca doriti sa oferiti clientilor dvs. o experienta pozitiva, atunci minimizarea timpului lor de asteptare la cozile de la casele de marcat ar trebui sa fie o prioritate pentru afacerea dvs.

 

Sistemele de gestionare a cozilor de asteptare analizeaza si imbunatatesc fluxul de vizitatori si genereaza beneficii semnificative. Iata modurile in care afacerea dvs. de retail poate beneficia de gestionarea cozilor:

 

Satisfactia clientilor

 

Nimanui nu-i place sa stea la coada. Pentru companiile de retail, satisfactia clientilor ar trebui sa fie obiectivul principal. Unul din trei potentiali clienti paraseste magazinul fara a face o achizitie daca trebuie sa astepte mai mult de cinci minute pentru a plati. Clientii isi pretuiesc timpul si, pentru a crea o experienta mai buna si a obtine loialitate, este crucial ca acestia sa paraseasca magazinul dvs. fericiti, prin imbunatatire experientei de plata.

 

Cu un sistem adecvat de gestionare a cozilor, companiile pot masura fluxul de clienti, timpul de asteptare al acestora la coada si procentul clientilor care pleaca fara a face o achizitie. Cu datele obtinute din tehnologia de gestionare a cozilor, managerii si operatorii de magazine pot identifica lungimea optima a cozii la casele de marcat, minimiza timpul de asteptare si mentine clientii multumiti.

 

De asemenea, sistemul notifica personalul atunci cand exista o coada cu o lungime mai mare decat cea optima si ii solicita sa deschida o alta casa de marcat. Cu ajutorul sistemului de gestionare a cozilor V-Count, va puteti asigura ca potentialii clienti au o calatorie lina, care elimina abandonul si duce la efectuarea unei achizitii.

 

Eficienta muncii

 

Lucrul cu un sistem de gestionare a cozilor in sectorul de retail ofera date nepretuite despre fluxul de clienti si orele de varf. Aceste date ar putea fi utilizate pentru a optimiza programul angajatilor și pentru a imbunatati alocarea personalului mai eficient in functie de nevoile clientilor.

 

Alocarea personalului dvs. conform datelor obtinute dintr-o solutie de gestionare a cozilor de asteptare va ajuta sa va asigurati ca clientii dvs. sunt mulțumiti de experienta de cumparaturi. Cozile de asteptare mai scurte inseamna clienti mai fericiti si personal mai productiv.

 

Costuri mai mici

 

Gestionarea cozilor in industria de retail este o investitie foarte buna care ar putea fi utilizata ca strategie de economisire a costurilor pe termen lung. Companiile care utilizeaza acest sistem pot intelege timpul mediu petrecut la cozile de asteptare, ceea ce le permite sa isi regandeasca strategia privind cozile si alocarile de personal. Cu un sistem adecvat de gestionare a cozilor de asteptare, retailerii isi pot aloca mai bine resursele si forta de munca si se pot asigura ca costurile inutile cu personalul sunt reduse.

Pe scurt, o gestionare adecvata a cozilor de asteptare inseamna ca toti clientii dvs. primesc serviciul atunci cand se asteapta, fara a fi nevoie sa astepte pentru acesta. Gestionarea cozilor de asteptare cu solutia de masurare a cozilor V-Count inseamna ca veti putea sa alocati personalul in locurile in care este cel mai necesar. Cel mai important, tehnologia de gestionare a cozilor va ajuta sa va mentineti clientii fericiti si mulțumiti la iesirea din magazin.