Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De ce unele companii limiteaza accesul la tehnologia 3D?

 

Studiile arata ca 77 la suta dintre companii vor favoriza accesul la imprimantele 3D; atunci de ce unele institutii restrictioneaza accesul?

 

O serie de factori, inclusiv lipsa indrumarii si problemele de gestionare, ii determina pe directorii companiilor sa restrictioneze accesul angajatilor la imprimantele 3D, potrivit unui sondaj realizat de Y Soft Corporation, un furnizor de solutii de birou pentru intreprinderi.

 

Majoritatea managerilor intervievati au spus ca motivatia, creativitatea si utilizarea tehnologiei cu subiecte STEAM sunt motivele pentru care companiile lor utilizeaza imprimante 3D.

 

Patruzeci si doua de procente dintre cei intervievati au declarat ca este „foarte obisnuit“ pentru angajatii din compania lor sa aiba acces la imprimare 3D, si 58 la suta au spus ca este „foarte neobisnuit“ sa aiba un astfel de acces.

 

Sondajul a cerut proprietarilor de imprimante 3D sa raspunda la un set larg de intrebari legate de utilizarea imprimantelor 3D pentru a stabili modul in care acestia includ tehnologia 3D in companiile lor. Cele mai multe companii care detin imprimante 3D proprii au intre 2 si 5 (38 la suta), iar 28 la suta intre 6 si 20.

 

De ce este dificil accesul angajatilor

 

Per total, 35 la suta au spus ca accesul angajatilor la imprimante 3D este destul de sau foarte dificil. Treisprezece la suta dintre cei intervievati au spus ca este foarte usor pentru angajati sa acceseze imprimantele 3D si 52 la suta au spus ca este destul de usor, atata timp cat acestia urmeaza oprocedura de lucru.

 

Respondentii au declarat ca imprimantele 3D au probleme in trei zone principale, iar aceste zone sunt de fapt cele care i-au determinat pe manageri sa restrictioneze accesul angajatilor la aceste dispozitive:

 

  • Incapacitatea de a gestiona si a controla accesul la imprimanta 3D. In consecinta, imprimantele 3D sunt incuiate intr-o camera cu acces special, disponibila doar in timpul orelor speciale, sau in mod alternativ, angajaul trebuie sa ceara ajutorul cuiva pentru a imprima modelul. Prin urmare, imprimanta 3D este prea putin folosita.
  • Managerii nu stiu cum sa gestioneze timpul de imprimare 3D si costurile cu materiale, in scopul de a aloca cheltuieli per departament. 
  • Lipsa indrumarii.

 

„Am auzit de companii care au cumparat imprimante 3D pe care le-au incuiat astfel incat angajatii sa nu le poata accesa, deoarece nu exista nici o modalitate de a gestiona accesul si costurile asociate cu utilizarea lor“, a declarat Tim Greene, director de cercetare IDC. 

 

Poate fi justificata rentabilitatea investitiei (ROI)?

 

In ciuda respondentilor care indica lipsa unei solutii complete si incapacitatea de a justifica rentabilitatea investitiei (90 la suta), managerii nu sunt pregatiti sa renunte – 77 la suta au declarat ca intentioneaza sa creasca usor sau dramatic achizitionarea de imprimante 3D.

 

Desi respondentii au declarat ca folosesc imprimantele 3D in special pentru STEAM, 45 la suta au spus angajatii le utilizeaza si in alte domenii.