Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De la Date la Dashboard: Vizibilitatea duce la informatii mai utile

 

Cum profesionistii IT gestioneaza cantitati tot mai mari de informatii, instrumentele de analiza inlatura barierele pentru a sprojini strategia proactiva.

 

Un studiu recent al producatorului software-ului de informatii operationale Splunk a interogat 600 factori de decizie IT din sectorul public, inclusiv 234 din invatamantul superior, si a constatat ca echipele percep provocari considerabile generate de cresterea digitizarii.

 

Asa cum era de asteptat, unele dintre cele mai mari provocari ale respondentilor sunt impartasite de catre intreprinderile de pretutindeni, cum ar fi constrangerile bugetare si dificultati in gasirea de lucratori calificati. Dar, institutiile de invatamant superior prevad inca o provocare in urmatorii ani: trei sferturi dintre respondenti cred ca vor fi nevoiti sa creasca investitiile in sistemele de management reglementate si conforme, si aproape tot atatia respondenti se asteapta sa investeasca in monitorizarea in timp real si tablouri de bord.

 

In sectorul educatiei, aproape doua treimi dintre profesionistii IT spun ca perspectivele bazate pe date sunt importante pentru indeplinirea misiunii lor de organizare. Totusi, multi percep puncte slabe in capacitatea lor de a capta pe deplin, a analiza si a actiona asupra acestor tipuri de perspective. Cand vine vorba de managementul riscurilor, aceste vulnerabilitati au implicatii grave.

 

De exemplu, 59 la suta dintre respondentii din educatie spun ca o parte din colegii lor nu dispun de vizibilitate in ceea ce priveste sistemele IT, 48 la suta spun ca din cauza datelor in mai multe formate nu pot diagnostica cu usurinta problema, iar 32 la suta spun ca intampina dificultati cu identificarea problemei, deoarece sistemele sunt insilozate. In plus, 69 la suta spun ca, daca serviciul IT a fost intrerupt, aduna informatii manual pentru a identifica problema, iar 59 la suta descriu depanarea institutiei lor ca manuala si ad-hoc.

 

 

Pentru a raspunde acestor provocari, multe institutii gasesc valoare în software-ul de analiza a datelor, care nu numai capteaza informatii din mai multe sisteme, dar, de asemenea, le prezinta in tablouri de bord, care produc, in timp util date concrete. Echipa IT a Universitatii Indiana a inceput sa folosească Splunk Enterprise pentru a conduce politica si alinierea conformitatii, dar si pentru a o extinde la aplicatii de securitate, dupa ce a vazut beneficiile oferite de vizibilitate, spune Allen Tucker, care conduce echipa HelpNet Technology Services a universitatii.