Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Difuzoarele inteligente folosite si in industria hoteliera

Difuzoarele inteligente au devenit destul de puternice pentru a rezolva o multime de probleme pentru integratorii AV si clientii lor – si suficient de “mature” pentru a fi mai usor de personalizat si de controlat.

 

In prezent, difuzoarele inteligente se bucura de o vizibilitate maxima ca dispozitive pentru acasa, redand muzica prin intermediul smartphone-ului sau al cloudului si activand si dezactivand dispozitivele IoT (Internet of Things). Amazon Echo, Google Home, Harman Kardon Invoke cu asistentul digital Cortana si viitorul Apple HomePod sunt doar cativa dintre jucatorii proliferati. 

 

Industria AV este pe urmele acestei tendinte electronice de consum, cu difuzoare inteligente potrivite pentru orice mediu, de la camerele huddle pana la apartamentele unui hotel.

“Un difuzor inteligent este un difuzor conectat la Wi-Fi si un microfon cu un procesor de limbaj natural asociat care traduce vorbirea in cod, rezultand capacitati asemanatoare cu cele pe care le puteti astepta de la un asistent”, explica Dave Berger, CEO al companiei Volara, un furnizor de solutii vocale personalizate pentru industria ospitalitatii. “Cu integrarea la nivel de intreprindere, in special in mediul hotelier, acesta devine un instrument de afaceri foarte puternic.”

 

Beneficiul difuzoarelor inteligente este capacitatea de a oferi un control extrem de intuitiv asupra sistemelor complexe. Oamenii trebuie sa fie instruiti sa utilizeze un computer, in timp ce un difuzor inteligent intelege pur si simplu ceea ce spui. O multime de inovatii provin din noile tehnologii de invatare a masinilor care permit computerului sa inteleaga in mod natural ceea ce cerem. Poti spune: “Aprinde luminile, stinge luminile”, dar asta e de baza; computerele au reusit sa faca acest lucru de ceva timp. Acum poutem spune, “Aprinde luminile in casa” sau “Aprinde luminile intr-o anumita camera” – ceva mai specific.

 

In hoteluri din Asia, de exemplu, exista camere foarte automatizate care au multe configuratii de iluminat diferite si butoane peste tot. Acum, imaginati-va ca ati putea intra si vorbi cu camera in orice limba doriti iar aceasta va activa sau dezactiva luminile oricum doriti sau va schimba canalele TV, sau va selecta numai canalele in limba engleza. Lucruri de genul asta devin posibile cu interfete vocale.

 

Pentru Bill Lally, presedintele firmei de integrare in domeniul ospitalitatii Mode:Green, abilitatea difuzoarelor inteligente de a scala rapid in scenariile AV este o sursa de entuziasm. “Aceste dispozitive devin un punct de legatura”, a spus el. “Interesul nostru pentru difuzoarele inteligente nu se datoreaza capacitatii acestor dispozitive de a vorbi cu un anumit sistem, ci capacitatii de a vorbi fara probleme cu 10 sisteme diferite. Utilizatorii poarta o simpla conversatie, iar acest lucru nu este infricosator, nici macar pentru persoanele care sunt nu se simt foarte confortabil atunci cand interactioneaza cu calculatoarele si ecrane. Puteti merge intr-o sala de consiliu, de exemplu, si puteti spune “Porneste proiectorul” si nu trebuie sa faceti nimic.

Nu este deloc surprinzator faptul ca hotelurile au fost identificate ca hotspoturi de catre antreprenori precum Lally si Berger, ale caror firme au colaborat recent pentru a aduce controlul vocal personalizat in aceste unitati.

“Una dintre cele mai mari provocari din domeniul ospitalitatii este ca nu avem abilitatea de a ne antrena ca intr-un mediu corporativ”, a subliniat Lally. “In sala de consiliu, lucram cateva saptamani impreuna cu echipa pentru a ii invata cum functioneaza totul. Cand vine vorba de ospitalitate, trebuie sa fim rapizi, foarte rationali si simplisti in modul in care proiectam sistemele.”

 

“Controlul vocal este un nou mod de a privi un proiect si de a gasi solutii noi”, a spus Lally. “Ne da acces la toate celelalte interfete si dispozitive la care nu am avut acces inainte. Este o lume noua.”