Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Difuzoarele PoE – mit sau realitate?

Proiectand si instaland zilnic sisteme audio in diferite locatii ne-am pus intrebarea: “Nu ar fi fost grozav daca ar exista un difuzor PoE solid si bun care sa accepte Dante, Q-LAN, Cobranet, ‘what-have-you-audio-net,’ sau AES67?”

 

Iata de ce ne tot zboara gandul la difuzoarele PoE:

 

  • Vedem microfoane legate direct la retea prin Dante/AES67;
  • Vedem DSP-uri ce pot fi folosite fara carduri IO analogice;
  • Vedem DSP-uri vandute fara vreun IO analog;
  • Vedem dispozitive de intrare audio fara nicio iesire analogica;
  • Vedem amplificatoare fara intrari audio analogice;
  • Vedem codoare si decodoare video care difuzeaza video folosind protocoale standard de retea;
  • Vedem sisteme de control integrate complet in retea sau cloud-bassed, care au nevoie doar de energie si date;
  • Vedem interfete de control care sunt pur si simplu actionate de pe tablete PoE.

 

Vedem o multime de lucruri care se propaga in industria noastra, care sunt proiectate de la baza pentru a fi  alimentate si pentru a opera in domeniul retelei bazate pe standarde. Ele ofera telemetrie, repornire de la distanta by default, si toate lucrurile care vin cu un dispozitiv legat in retea. Daca ne conectam dispozitivele la switch-urile gestionate, care sunt norma industriei IT, ar trebui sa folosim dispozitive care pot fi gestionate la fel de bine.

 

Acum am inteles, exista o multime de puristi acolo, care doresc acel sunet puternic, dinamic … Suntem unii dintre ei, dar credem ca exista un timp si un loc. Daca am face o sala de conferinte basic, huddle room, sau o sala de clasa, credem ca un difuzor PoE-based ar face o treaba minunata. 

 

Nu ca suntem mari guru ai proiectarii circuitelor electronice sau a altor sisteme, dar am facut un test pe un amplificator cu zgomotul de varf la un volum de 50 la suta si am constatat ca a fost aproximativ 50 la suta eficient. Pagina Wiki pentru PoE ne spune ca putem obtine cel putin 15,4 wati de putere, cu un minim de 44V DC, iar PoE+ va face 25,5 wati de putere, la aceeasi tensiune. Motivand ca cele mai multe amplificatoare sunt inca 50 la suta eficiente (desi suntem siguri ca lucrurile au evoluat foarte mult si ca exista specialisti foarte inteligenti in aceasta industrie) “simtim” ca asta ar trebui sa lase suficienta putere pentru un difuzor de tavan basic cu “what-have-you-audio-net”.

 

Speram ca aceasta idee va ajunge la oamenii potriviti si ca acesti se vor gandi sa aduca pe piata un difuzor PoE.