Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Dispozitivele Smart-Home vor depasi vanzarile de smartphone-uri

Cererea de dispozitive smart-home va eclipsa smartphone-urile in termen de cinci ani, potrivit noilor date de la Strategy Analytics, datorita preturilor mai mici, experientelor imbunatatite ale utilizatorilor, dezvoltarii tehnologice rapide si aplicatiilor si serviciilor pentru utilizatori convingatoare.

 

 

Conform firmei de cercetare de piata, consumatorii au cumparat 663 de milioane de dispozitive smart-home la nivel mondial anul trecut, vanzarile ajungand la 84 de miliarde de dolari – cu 16% mai mult fata de 72 de miliarde de dolari in 2016. Vanzarile se asteapta sa creasca la 155 miliarde dolari in 2023, cu 1.94 miliarde de unitati vandute.

 

In acelasi timp, vanzarile de smartphone-uri se asteapta sa atinga 1,86 miliarde de unitati, la nivel mondial, in 2023.

 

America de Nord va reprezenta 41% din totalul vanzarilor (40 de miliarde dolari), urmata de regiunea Asia-Pacific cu 26 de miliarde de dolari si de Europa de Vest cu 17 miliarde de dolari.

 

Categoria cu cea mai rapida crestere din acest an va fi cea a difuzoarelor inteligente, a spus Strategy Analytics, care a atins o rata de crestere anticipata de 109%, ajungand la 69 de milioane de unitati vandute. Alte segmente cu crestere rapida includ becurile inteligente, detectoarele de fum conectate, incuietorile inteligente, gatway-urile si huburile și camerele de supraveghere.

 

Categoriile Smart-Home cu crestere rapida
Vanzarile anuale globale de dispozitive Smart Home (unitati, in milioane)

 

  2017 2018 Rata de crestere
Difuzoarele inteligente   33   69   109%
Becurile inteligente   35   45   29%
Incuietorile inteligente   9   11   27%
Smarthome Gateways & Hubs   20   25   25%

 

“Aparitia casei inteligente ca un concept popular in ultimii ani a condus la o multitudine de noi oportunitati de dispozitive pentru furnizori si dezvoltatori de tehnologie”, a declarat Bill Ablondi, director de strategii smart-home la Strategy Analytics. “Peisajul dispozitivului smart-home este inca in stadiul sau de formare si mai mulți jucatori se lupta pentru a stabili o prezenta.”

 

El a adaugat: “Amploarea cererii viitoare sugereaza ca exista oportunitati enorme pentru vanzatorii care sunt capabili sa preia conducerea in imbunatatirea modului in care oamenii isi administreaza si isi organizeaza casele.”

 

Firma a sfatuit comerciantii sa identifice barierele in calea adoptarii de catre consumatori, precum si care sunt pachetele de produse si servicii care se asteapta sa rezoneze cu consumatorii.