Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

La sfarsitul anului 2017 dispozitivele VR vor fi prezente in peste 24 de milioane de case

 

Headset-urile de realitate virtuala (VR) vor fi prezente in peste 24 de milioane de case pana la sfarsitul acestui an, intentia de cumparare fiind aproape dubla comparativ cu anul 2016, potrivit studiului realizat de Parks Associates.

 

Samsung Gear VR este produsul numarul pe piata VR, Sony PlayStation VR ocupand locul doi, potrivit Park Associates. Dintre cei care au cumparat casti VR in 2016, 31% au cumparat Samsung VR si 12% au cumparat Sony PlayStation VR.

 

In intreaga lume, aproximativ 24 de milioane de gospodarii vor detine cel putin un dispozitiv de realitate virtuala pana la sfarsitul acestui an. Această cifra se estimeaza ca va creste la 77 de milioane pana in 2021, potrivit companiei de cercetare de piata.

 

“Piata realitatii virtuale este in faza incipienta. VR are potentialul de a readuce la viata categoriile importante de dispozitive CE (electronice de consum) care au ajuns la saturatie, dar provocarile cu care se confrunta impiedica adoptarea mai larga. Familiaritatea este scazuta – mai putin de 13% dintre consumatori au reusit sa experimenteze realitatea virtuala”, a declarat Hunter Sappington, cercetator, Parks Associates.

 

Evolutia mai multor jucatori, cu diferite tipuri de casti, “a dus la o piata fragmentata, care afecteaza atat disponibilitatea continutului, cat si inovarea viitoare”, a adăugat el.

Totusi, in ciuda acestor provocari, sectorul VR este in crestere, atat in ​​ceea ce priveste intentiile de adoptare, cat si de cumparare. Park Associates prezice ca tehnologiile noi, precum “eye tracking” si realitatea mixta, vor fi integrate in produsele VR in urmatorii doi-trei ani.

 

In timp ce jocurile sunt liderul in utilizarea VR, potentialii cumparatori de echipamente VR sunt, de asemenea, interesati de filme, stadioane sportive virtuale si excursii virtuale. Utilizarea continutului, mobil si social, este condusa de jucatori precum Google, Samsung si Facebook.

 

Tu Skuse, analist, Parks Associates a spus:

 

“Deoarece headset-urile devin din ce in ce mai accesibile si utilizatorii experimenteaza VR pentru ei insisi, interesul va creste. O baza extinsa de utilizatori va determina producatorii de hardware, comerciantii cu amanuntul, producatorii de continut si furnizorii de servicii sa continue sa investeasca in aceasta tehnologie promitatoare.”

Cercetatorii considera ca VR are potentialul de a influenta mai multe industrii, inclusiv sanatatea, educatia si designul industrial.