Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Echipamentele necesare pentru o sala de conferinta

O sala de conferinte este o camera prevazuta pentru evenimente singulare, cum ar fi conferinte si intalniri de afaceri. Acesta este frecvent intalnita in hoteluri mari si centre de conventii, desi multe alte institutii, inclusiv spitalele, au o astfel de sala. O sala de conferinte sau de meeting trebuie dotata cu echipamente multimedia care sa faca sedintele si intalnirile eficiente.

 

In echiparea standard a unei sali de conferinta intra o instalatie de sonorizare, un sistem de conferinta, un videoproiector si un ecran de proiectie. Optional, un sistem de votare si un sistem de traducere simultana.

 

Instalatia de sonorizare

 

Sistemul de sunet face posibila comunicarea la un nivel sonor confortabil si o acoperire uniforma a salii in asa fel incat auditia sa fie excelenta pentru toti participantii. O configurare corecta a sistemului audio presupune masuratori acustice si folosirea difuzoarelor audio corecte.

 

Amplificatoarele cu mixer, incintele acustice, casetele de conexiuni, microfoanele si difuzoarele sunt doar cateva dintre echipamentele care pot transforma discursul intr-o activitate antrenanta pentru fiecare participant din sala.

 

Sistemul de conferinta

 

Un sistem de conferinta cu fir are in componenta o unitate centrala, o unitate presedinte, una sau mai multe casete de distributie, si mai multe unitati delegat.

 

Un sistem de conferinta wireless este alcatuit din mai multe componente, comparativ cu sistemul de conferinta cu fir: o unitate centrala, o unitate presedinte, unitati delegat, acumulatori unitati presedinte/delegat, antena externa, incarcator unitati presedimte/delegat, receptor IR, unitate distributie semnal etc.

 

Pe langa aceste componente, sistemele de conferinta performante pot include functia de votare, urmarirea video a vorbitorilor etc.

 

Sistemul de traducere simultana

 

Sistemul de traducere simultana este solutia ideala pentru optimizarea comunicarii in cadrul unei conferinte sustinuta in mai multe limbi. Sistemele de traducere simultana pot fi de doua tipuri: cu fir sau wireless.

 

 Sistemul de votare

 

Ca si sisemul de conferinta si sistemul de traducere simultana, sistemul de votare poate fi cu fir sau wireless. Un astfel de sistem este o cale rapida de a obtine opinii si preferinte, de a face clasamente, examinari, chestionare sau procentaje, de la o persoanele din cadrul unei intalniri.

 

Sistemele de votare cu fir sunt compuse dintr-o unitate centrala si mai multe unitati de votare. Sistemele de votare wireless sunt compuse dintr-o unitate centrala, unitati de votare, antena si caseta de incarcare pentru unitatile de votare.

 

Ecranul de proiectie si Videoproiectorul

 

Fie ca participam la o conferinta sau la o sedinta, imaginea vizuala este o parte importanta a reusitei evenimentului. O imagine stearsa creata de un videoproiector sau crearea unor distorsiuni ale imaginii pot transforma o prezentare intr-un eveniment nereusit. Pentru ca intalnirile sa decurga fara probleme trebuie sa fim foarte atenti atunci cand alegem ecranul de proiectie si videoproiectorul.