Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Ecranele tactile si COVID-19: Ce inseamna asta pentru industria Digital Signage?

 

Utilizarea ecranelor tactile a devenit o parte esentiala a vietii de zi cu zi in intreaga lume. Atat utilizatorii ecranelor tactile, cat si companiile adora simplitatea si eficiența pe care le ofera. Insa, pandemia de coronavirus a lovit puternic la inceputul anului 2020, iar atitudinile s-au schimbat aproape peste noapte. Acum unii utilizatori sunt reticenti sa utilizeze astfel de afisaje de teama sa nu contacteze sau sa transmita virusul. Totusi, aceste temeri sunt intemeiate? Sunt ecranele tactile sigur de utilizat in timpul unei pandemii? Pot oferi chiar anumite avantaje?

 

Ecranele tactile sunt acum o parte integranta a societatii moderne. Cum putem supravietui fara ele? De la casele de marcat self-service din supermarketul local pana la comandarea burgerului preferat la un restaurant fast-food, ecranele tactile au revolutionat experienta clientilor in ultimul deceniu. Totusi, beneficiile nu sunt doar pentru sectoarele de vanzare cu amanuntul si QSR ci si pentru proiecte in alt tip locații, cum ar fi muzeele si azilele; ceea ce demonstreaza versatilitatea lor in toate sectoarele industriale.

 

 

Coronavirusul este o amenintare foarte reala care poate pune in pericol viata dupa cum bine stim. Odata cu redeschiderea afacerilor in intreaga lume, au aparut intrebari despre cum putem continua sa utilizam ecranele tactile in aceste momente. Desi publicul a fost avertizat ca virusul se poate raspandi la intrarea in contact cu suprafete contaminate, multe studii au sugerat ca transmiterea de pe suprafete nu este la fel de periculoasa cum s-a raportat initial. De exemplu, Eugene Chudnovsky, profesor la City University din New York, a carui cercetare se concentreaza pe infectia pe calea aerului, afirma ca suprafetele sunt un mijloc de transmitere improbabil datorita dozei imense necesare pentru a infecta o persoana prin aceasta metoda. Mai mult decat atat, a nu atinge nimic este o asteptare nerealista pentru toata lumea, prin urmare dezinfectarea obisnuita a obiectelor si a suprafetelor care sunt atinse frecvent, cum ar fi manerele usilor, obiectele sanitare, telefoanele si, desigur, ecranele tactile va preveni raspandirea bolii. Aceasta responsabilitate a curatarii periodice a ecranelor revine, in cele din urma, intreprinderilor cu ecrane tactile. Ecranele tactile sunt foarte usor de curatat, datorita fetei din sticla edge-to-edge, ceea ce garanteaza ca, spre deosebire de afisajele cu buton, cum ar fi ATM-urile, bacteriile nu pot intra in unghere ascunse.

 

 

Utilizarea avantajelor ecranelor tactile in timpul acestei pandemii poate fi de asemenea benefica. Cu ajutorul ecranelor tactile puteti reduce contactul fata in fata intre personal si clienti. Eficienta rapidă a acestor ecrane poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cozilor lungi care pot aparea la casele de marcat, la ghiseele de informatii etc.

 

Adevaratele consecinte economice ale acestei pandemii sunt inca necunoscute, iar intreprinderile sunt nerabdatoare sa redeschida in siguranta. Pentru a face acest lucru, insa, va fi necesara o schimbare atat a ​​modului in care acestea functioneaza, cat si a comportamentului clientilor. Clientii trebuie sa fie mai vigilenti cu privire la modul in care pot preveni raspandirea coronavirusului prin atingere, prin dezinfectarea periodica a mainilor. Michael Head, Cercetator Senior la Universitatea din Southampton, a declarat intr-un articol despre siguranta ecranelor tactile ca „Cel mai practic sfat este ca oamenii sa se asigure ca se spala pe maini de mai multe ori pe zi, reducand astfel riscurile de transmitere a oricarei infectii.”. 

 

 

Aceste vremuri fara precedent au adus o schimbare extraordinara in fiecare aspect al vietii noastre. Industria Digital Signage reactioneaza cu o serie de solutii noi, cum ar fi soluțiile de verificare a temperaturii si a mastilor fara contact, ecranele cu statie de igienizare a mainilor sau ecrane  digitale cu baterii pentru utilizare in aer liber. Unii producatori dezvolta rapid solutii fara contact pentru ecranele tactile. In timp ce aceste solutii pot fi benefice pe termen scurt, este greu sa ne imaginam viabilitatea acestora intr-o lume post-coronavirus, unde status quo-ul va reveni in cele din urma in ceea ce priveste ecranele tactile. In acest moment ecranele tactile pot oferi o serie de beneficii unice pentru a ajuta multe companii sa functioneze prioritizand siguranta personalului si a clientilor.