Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Este o Aplicatie mai buna decat un site responsive?

Multi oameni considera ca nu au nevoie de o aplicatie mobila, ci doar de un site care arata bine pe dispozitivele mobile. Altii spun ca aplicatiile mobile au beneficii pe care un site nu le poate oferi. Cine are dreptate?

Toata lumea are nevoie de un site responsive care arata grozav pe dispozitivele mobile. Un site responsive nu este greu de obtinut si nu are dezavantaje.

Este evident ca aveti nevoie de un site web responsive, dar aveti nevoie si de o aplicatie mobila? Este o aplicatie mobila mai buna decat un site mobil?

Sa vedem daca o App este mai buna pentru afacerea ta decat un site mobil.

 

Argumente Pro si Contra site-urilor mobile

 

Un site mobil nu este, de obicei, un site separat, este un design resposive, care functioneaza pentru toate dimensiunile de ecran. Vizitatorii de pe dispozitive mobile ar trebui sa poata accesa majoritatea continutului de pe site, dar intr-un mod care este optimizat pentru ecrane mai mici.

Cred ca toata lumea ar trebui sa aiba un site mobil, astfel incat aceste argumente pro/contra sunt, de fapt, doar pentru compararea cu o aplicatie mobila.

 

Pro

 • Ieftin – de obicei, inclus in pretul de proiectare al siet-ului
 • Functioneaza pe toate dispozitivele – nu aveti nevoie de un site separat pentru IOS/Android
 • Usor de instalat/setat – Aveti nevoie doar de un domeniu si de hosting

 

Contra

 • Fara notificari 
 • Fara acces offline
 • Fara prezenta in App Store
 • Design-ul Sarac poate cauza probleme, cum ar fi:
   – Probleme de performanta
   – Design aglomerat
   – Uzabilitate saraca

Site-urile mobile bine concepute pot fi un atu imens pentru afaceri. De cand aproape 1/3 din traficul pe Internet este mobil, este evident ca ai nevoie de unul. Site-urile mobile sunt ieftine, disponibile pe toate dispozitivele, usor de intretinut si de actualizat.

Unde dau site-urile mobile gres

Exista multe site-uri prost optimizate pentru mobil. Unele site-uri mobile pot fi aglomerate cu anunturile, pop-up-uri, si continutul nu poate fi vazut pe telefonul mobil. Site-uri mobile pot fi, de asemenea, supra-optimizate, incercand sa arate si sa functioneze ca o aplicatie nativa. 
Un site mobil bine proiectat pot avea grija de multe dintre aceste probleme, dar inca nu poate face lucruri pe care o app mobila poate. Sa aruncam o privire la avantajele si dezavantajele unei aplicatii mobile.

 

Argumente Pro si Contra App mobile

 

Aplicatiile mobile pot face lucruri pe care site-uri nu le pot face, cum ar fi notificarile si accesul offline, dar au, de asemenea, si dezavantaje. Sa ne uitam la argumentele pro si contra.

 

Pro

 • Notificari – trimiterea de mesaje text abonatilor
 • Acces offline – puteti citi articole, asculta podcasturi, sau puteti sa rasfoiti un catalog de produse in timp ce va aflati intr-un avion
 • Performanta mare – o aplicatie bine conceputa poate fi mai rapida decat un site web
 • Mai putin aglomerata – acest lucru depinde de web design, dar aplicatiile tind sa aiba mai putin chestii
 • Prezenta in App Stores – este un alt mod de a ajunge in fata clientilor

 

Contra 

 • Cheltuieli suplimentare – in timp ce unele aplicatii sunt accesibile ($ 49/luna, de exemplu), acestea sunt un cost suplimentar
 • Configurare suplimentara – trebuie sa configurati aplicatia si sa va inregistrati in app store

Aplicații mobile pot ajuta publicul sa ajunga ma rapid la continutul dvs. Trimiterea de notificari este un mare avantaj, indiferent daca publicati articole sau vindeti produse.

Apps sunt mai bune pentru accesarea continutului online, cum ar fi ascultarea audio sau citirea unui articol intr-un avion.

Ele pot costa timp suplimentar si bani, si nu toate intreprinderile sunt pregatite pentru asta.

 

Castigatorul

 

Castigatorul depinde de afacerea ta. Pentru un blogger ocazional, site-ul mobil castiga. Pentru o companie ca Instagram, castiga aplicatia mobila.

Pentru multe companii, castigatorul este o combinatie a celor doua. O strategie mobila in doua directii se realizeaza atat cu un site mobil, cat si cu o aplicatie pentru distribuirea maxima de continut.

Un exemplu ar putea fi un magazin online. De ce sa nu lasati vizitatorii sa cumpere prin intermediul site-ului, cat si printr-o aplicatie? Restaurantele pot oferi meniuri actualizate, directii, si comenzi online. Revistele poate trimite notificari cand apar articole noi.

In loc sa alegi intre un site mobil si o aplcatie, mai bine ia in considerare includerea ambelor in strategia ta.