Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Digital signage in magazine – atrageti consumatorii cu experiente captivante

Tehnologia evolueaza rapid si ne inconjoara in fiecare zi – atat de mult incat consumatorii se asteapta acum, nu numai sa vada solutii digitale peste tot, dar sa si interactioneze cu acestea. Comerciantii cu amanuntul trebuie sa imbratiseze aceasta evolutie digitala, prin punerea la dispozitia consumatorilor a unei experiente captivante in magazin. Tehnologia este o parte esentiala in crearea unei experiente captivante si poate ajuta la calcularea ROI-ului strategie digitale.

 

Ce sunt “experientele captivante”?

 

O experienta captivanta este aceea care angajeaza in mod pozitiv publicul, emotional, captivandu-i atentia cu brand-ul. Imgineaza-ti ca un magazin nu mai este doar un punct de cumparare. In schimb, este un spatiu in care emotiile sunt angajate si consumatorii sunt amuzati, educati si inspirati. Este un spatiu in care brand-ul se poate conecta cu adevarat cu publicul. Comerciantii cu amanuntul trebuie neaparat sa inceapa sa se gandeasca la modul in care pot crea o experienta captivanta in magazin. La urma urmei, integrarea solutiilor digitale in comertul cu amanuntul a inceput deja, iar evolutia continua este inevitabila. De fapt, potrivit New Market Research Report, se asteapta ca piata de digital signage sa ajunga la 23.76 miliarde de dolari pana in 2020. Asta inseamna o crestere cu 41 de procente fata de 2015! Experientele captivante sunt intr-adevar ceea ce cauta consumatorul de astazi si, asa cum a spus Scott Slucher – director executiv la ICX Association – experientele captivante devin liantul care leaga cumparatorul de brand.

 

Experientele captivante pot fi efectuate cu succes cu ajutorul unor varietati de tehologii, cum ar fi solutiile de digital signage. De exemplu, Indooroopilly Shopping Centre din Queensland, tine o Experienta Interactiva de Craciun, pana la sfarsitul vacantei de iarna. Cu ajutorul unor ecrane interactive de digital signage mall-ul creaza ceva cu adevarat unic care amuza cumparatorii in perioada agitata de Craciun. 

 

Crearea unor experiente captivante nu se limiteaza la tehnologie

 

Cu toate ca solutiile digitale pot spori cu adevarat cumparaturile in magazine, crearea de experiente captivante nu este limtata la tehnologie. Sa luam ca exemplu Choices Flooring care in 2013 a initiat “Store Evolution” in toate cele 145 de magazine din Australia. Chiar daca tehnologia digital signage a fost un aspect cheie al Store Evolution, nu a fost singura focalizare. Store Evolution a reevaluat toate aspectele legate de experienta consumatorului in magazin, de la layout, display-uri si POS, pana la parfumul din magazin, iluminat si muzica, uniforma personalului si educatia produsului. Choices Flooring Store Evolution nu a creat doar un mediu primitor si inspirational pentru consumatori, ci a transformat experienta australiana de vanzari de podele. Si, ca urmare, cercetarea de piata a raportat ca 9 din 10 consumatori au revenit la Choices Flooring.

 

O experienta captivanta ar trebui sa urmareasaca sa amuze, sa angajeze, sa educe si sa inspire consumatorii prin toate cele cinci simturi: vazul, auzul, gustul (acolo unde este cazul), simtul si mirosul.

 

Cum se calculeaza ROI-ul experientei captivante?

 

Usor – tehnologia ne poate ajuta si aici.

 

Folosind analiza video, putem primi informatii avansate privind datele demografice ale consumatorilor si miscarea acestora. Cu camere si software avansate, putem obtine informatii valoroase pentru a tinti mai bine consumatorii, pentru a imbunatati plasarea si afisarea produselor, merchendising-ul si inventarul de control. Aceste informatii pot fi obtinute cu ajutorul unei simple camere plasate in magazin sau din solutiile de digital signage. De exemplu, in cazul in care un comerciant cu amanuntul are un culoar/sector interactiv in magazin, poate primi date cu privire la interactiunile zilnice, cele mai cautate produse etc.

 

Vedem un numar tot mai mare de comercianti cu amanuntul care regandesc strategia din magazin pentru a oferi consumatorilor o experienta captivanta. Urmeaza vremuri interesante!