Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Evolutia, transformarea si locul de munca modern

 

Intalnirile la locul de munca au suferit o transformare fizica si culturala in ultimii cinci ani, atat in ceea ce priveste locatia acestora, cat si tehnologia utilizata pentru a le facilita. Obiceiurile de lucru moderne si progresele tehnologice au contribuit la transformarea salii de intalniri intr-un spatiu potrivit pentru tehnologiile audio-vizuale noi, comunicatii unificate si colaborare. In plus, angajații se intalnesc din ce in ce mai mult in alte zone ale biroului, cu implicatii majore pentru vanzatorii implicati in aceste piete.

 

Dezvoltarea tehnologiilor moderne careau ca scop cresterea muncii in echipa – iar intreprinderile care urmaresc metodele ” top-down” pentru a crea spatii axate pe colaborare – modifica fundamental locul de munca modern. Aceasta evolutie este expusă în raportul privind utilizatorii finali ai salii de intalniri corporative din 2018 al companiei Futuresource.

 

Un domeniu cheie al schimbarii se refera la structura fizica a salilor de intalniri. Numarul spatiilor mari de intalniri a scazut in ultimii doi ani, predominant datorita tendintei macroeconomice catre intalniri mai mici, mai rapide si mai flexibile. In general, salile de intalniri mari sunt reconfigurate pentru spatii de intalniri mai mici si, avand in vedere numarul mare de  companii care doresc sa adauge camere suplimentare de intalniri in urmatorii trei ani, este de asteptat ca totalul general al pietei adresabile a salilor de intalniri sa creasca. Intreprinderile sunt foarte dornice sa promoveze politicile “top-down” care utilizeaza spatiul mai eficient si promoveaza sesiunile mai mici, mai colaborative printre angajati.

 

Producatorii au reactionat rapid la aceste schimbari, producand o serie de tehnologii de colaborare destinate salilor de intalniri mai mici si spatiilor huddle care deja au succes pe piata.

 

Un alt semn clar ca intalnirea traditionala trece printr-o schimbare fundamentala este tipul si varietatea de produse care sunt utilizate acum in aceste spatii. Aceasta evolutie este mai evidenta atunci cand ne uitam la bugetele alocate camerelor de intalniri, care au crescut din ce in ce mai mult. Desi cu ceva timp in urma intalnirea era stalpul telefoanelor si tehnologiilor de afisare, acum vedem ca, pe masura ce dimensiunea unei sali de întalniri creste, se inregistreaza si o crestere semnificativa a cheltuielilor pentru alte produse decat afisajele, cum ar fi dispozitive audio, dispozitive de colaborare si produse de control. Aceasta diversificare nu este doar o dovada a importantei crescande a unui set mai larg de tehnologii, ci si a complexitatii din ce in ce mai mari a pietei salilor de intalniri.

 

Schimbarile demografice si diversificarea bugetului nu sunt singurele schimbari semnificative care au loc in salile de intalniri. Obiceiurile si practicile angajatilor sunt si ele supuse unei transformari culturale. Cu mai multi angajati care lucreaza de acasa si capacitatea crescuta de a lucra in mai multe locatii sau in diferite zone ale unui birou, angajatii sunt mult mai flexibili cu locul in care lucreaza si cu cine lucreaza. Angajatorii au dorit sa dezvolte spatii de intalniri mai informale, in concordanta cu aceste obiceiuri flexibile de lucru moderne si, cu 20% dintre intalniri care se desfasoara acum in locatii precum bucatarii/ zone de luat masa, sali de relaxare si receptii/ foaiere, nu este deloc surprinzator faptul ca 43% dintre companiile chestionate in cadrul acestui studiu afirma ca investesc in tehnologii dedicata acestor spatii.

 

Cu schimbarile dramatice care se petrec in salile de intalniri corporative, furnizorii de tehnologie urmaresc cu meticulozitate cerintele in continua schimbare ale locului de munca modern si modul in care angajatii lucreaza unul cu celalalt. Aceasta piata prezinta atat o oportunitate extraordinara de crestere, cat si un spațiu amplu de esec si, cu variatiile culturale variate in ceea ce priveste modul in care angajatii lucreaza unul cu celalalt, studiul Futuresource ofera cel mai cuprinzator ghid pentru salile de intalniri corporative si nuantele acestei piete de desfacere cu evolutie rapida.