Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Poate supravietui o industrie fara hardware?

Multi ani, industria AV s-a bazat pe fabricare si inovare si s-a invartit in jurul sistemelor bazate pe hardware. Matrici video, DSP audio, procesoare, dispozitive de streaming etc. Aceste dispozitive voluminoase au avut o insemnatate si au sustinut industria, dar in cele din urma am scapat de ele. In timp ce asta poate suna excelent pentru utilizatorii finali, ce inseamna pentru industrie? Poate supravietui industria fara sustinerea hardware?

 

Raspunsul este DA, dar va fi nevoie de o schimbare de paradigma si de o acceptare pe scara larga. La fel ca muzica digitala care aproape a distrus afacerile (studiourile) de inregistrari, industria fiind dependenta de necesitatea de a revinde muzica prin schimbari de format, aceasta trecere de la hardware la sistemele bazate pe software ar putea fi periculoasa daca nu se face corect. Industria AV trebuie sa se adapteze la sistemele care sunt mai putin centrate pe hardware. Producatorii trebuie sa inceapa sa caute solutii pentru ca produsele lor sa poata supravietui acestei schimbari. Integratorii vor fi nevoiti sa investeasca mai mult in programare si training IT. Nu in ultimul rand, consultantii ar trebui sa-si concentreze atentia pe experienta utilizatorului si pe solutii inovatoare de proiectare, in loc sa recomande o serie de cutii si diverse widget-uri pentru a obtine rezultatul final.

 

Hardware-free AV nu este ceva de viitor. Aceste tipuri de solutii sunt concepute si puse in aplicare in prezent. Poate fi la fel de simplu ca folosirea CEC pentru auto sens si a conexiunii HDMI pentru a activa display-ul si sistemul de iluminat dintr-o camera huddle. Acest lucru elimina necesitatea de butoane, procesoare de control sau senzori de ocupare. Conceptul de hardware-free se poate extinde si mai mult in lumea IT, prin utilizarea programarii personalizate pentru a realiza lanturi de comanda inovatoare, care depasesc sistemele AV. In acest punct, sistemul AV devine un sistem informatic cu coduri personalizate ce utilizeaza comenzi IP si siruri de caractere ce depaseste procesorul tipic de control AV si touchpanel-ul.

 

Clientii isi vor dori intotdeauna solutii inovatoare, eficiente, rentabile. Si noi, ca industrie, trebuie sa le oferim ceea ce au nevoie. Necunoasterea lumii IT nu mai este o scuza pentru a nu incerca sa impingem limitele. Noi toti trebuie sa fim implicati activ in retea si in programele de formare si educare. Daca nu procedam astfel, s-ar putea sa ramanem pe dinafara privind cum industria transcede rapid catre solutiile AV hardware-free.