Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Facilitatile de transport imbunatatesc experienta pasagerilor cu semnalizare digitala

Multe facilitati de transport au folosit perioada extinsa din timpul pandemiei in care traficul de pasageri a fost redus pentru a aduce imbunatatiri retelelor de semnalizare digitala si de comunicatii.

 

Efectele pandemiei COVID-19 s-au extins in aproape fiecare industrie, lasand multi oameni fara loc de munca si determinand declararea unei urgente nationale. Dar focarul de coronavirus si limitarea ulterioara a calatoriilor, atat locale, cat si internationale, au avut un efect devastator asupra industriei transporturilor.

 

 

In timp ce numarul de pasageri a recuperat ceva teren de atunci, multe facilitati de transport au folosit perioada extinsa in care traficul de pasageri a fost redus ca o oportunitate de a-si imbunatati amprentele fizice.

 

“Aeroporturile care erau deja prevazute pentru modernizari si renovari s-au putut misca intr-un ritm rapid, in timp ce terminalele au fost mai putin aglomerate”, a declarat Charles Kowalczyk, manager operatiuni vanzari interne la AtlasIED. 

 

Factorii de decizie din industria transporturilor recunosc ca semnalizarea digitala este un instrument de comunicare rentabil, care poate informa, educa si chiar imbogati viata pasagerilor pe masura ce calatoresc prin mediile de transport.

 

„In loc sa fie un add-on, vedem in mod clar ca tehnologia de semnalizare digitala (Digital Signage) este din ce in ce mai integrata in domeniul initial de aplicare, astfel incat aparitia sa in aceste medii aglomerate este un plus asteptat si binevenit”, a spus Paul J. Fleuranges, un veteran al industriei de tranzit, care este membru al consiliului de administratie al Federatiei Digital Signage.

 

Wayfinding, informatiile despre poarta, secventa de imbarcare, informatiile despre bagaje, informatiile despre parcare si continutul publicitar se reunesc pentru a imbunatati comunicarea cu toti calatorii.

 

„Semnalizarea digitala in aeroporturi nu mai este legata de datele de zbor”, a spus Kowalczyk. „Audiovizualul a devenit o parte strategica a planificarii upgrade-urilor, deoarece multe aeroporturi evalueaza necesitatea implementarii informatiilor audio, video sau audio si video intr-un efort de a dezvolta un mediu de adresare publica mai putin invaziv.”

 

 

Exemplu din viata reala

 

Statia Penn din New York, cea mai aglomerata statie feroviara din emisfera vestica, si-a finalizat recent extinderea in cladirea adiacenta James A. Farley Post Office Building, cunoscuta acum sub numele de Moynihan Train Hall. Noua facilitate a fost inaugurata pe 1 ianuarie 2021.

 

 

Facilitatile digitale din statie includ ecrane digitale pentru sosiri si plecari catre/dinspre Amtrak si Long Island Rail Road pozitionate in sala principala de asteptare, precum si ecrane digitale pozitionate in kiosk-uri interactive in intreaga facilitate care afiseaza informații despre plecarea si destinatia trenului in mai multe limbi. 

 

Calatorii sunt intampinati in sala principala a Moynihan Train Hall de 1.700 de metri patrati de ecrane LED cu vizibilitate directa de 4 mm pixeli, care se desfasoara de-a lungul unei parti a vastei sali, separate in patru panouri distincte.

 

„Ecranele afiseaza in prezent continut multimedia vibrant, experiential, dezvoltat de Moment Factory din Montreal, una dintre cele mai importante companii de design digital si creare de continut experiential din lume”, a spus Fleuranges. „Piesele colorate capteaza atentia calatorilor in timp ce traverseaza sala principala sau coboara cu bagajele pe scarile rulante moderne pentru a prinde trenurile pe sinele de mai jos.”

 

In viitorul apropiat, a spus Fleuranges, publicitatea furnizata de sponsorii corporativi va umple vastul spatiu de continut din Moynihan Train Hall. Acest tip de mesagerie mixta, care combina informatiile despre sosiri, plecari si alte informatii contextuale cu publicitatea directionata, devine o practica standard.

 

Venituri suplimentare

 

Locurile de tranzit nu folosesc doar semnalizarea digitala pentru a informa pasagerii – a existat un boom in publicitate pe video wall-uri, kiosk-uri si multe altele.

 

„Am constatat ca semnalizarea digitala le-a permis clientilor nostri sa ajunga in mod eficient la pasagerii lor, precum si sa foloseasca in mod eficient o astfel de tehnologie in scopuri de marketing si publicitate in acelasi timp”, a declarat Jacob Dylan, director de proiect la Baker Audio Visual. „Acest lucru a permis ca ceva care era greoi si foarte greu de actualizat sa fie transformat intr-un activ digital care le permite clientilor nostri sa genereze venituri pe masura ce comunicam cu publicul lor tinta.”

 

Acum se aude?

 

Instalarea elementelor vizuale noi in locurile de tranzit este excelenta, dar tot acest efort este irosit daca mesajele nu sunt primite de calatori. Este deosebit de important sa obtineti sunetul corect in timpul unei urgente meteorologice sau de siguranta, cand calatorii trebuie sa primeasca si sa inteleagă instructiunile rapid si complet.

 

„Sistemul de adresare publica (PA) trebuie sa tina cont de mediul acustic si sa aiba la dispozitie diagnostice tehnice pentru a asigura volumul adecvat in acele medii variate, luand in considerare nu numai structura, ci si zgomotul ambiental intr-o zi obisnuita”, a spus Kowalczyk.

 

Experienta clientului poate imbuanati sau distruge reputatia unei facilitati de transport, a adaugat Kowalczyk.

 

„De exemplu, aeroporturile sunt evaluate in functie de plecarile la timp, iar anunturile de rutina pentru calatorii intarziati ii ajuta pe pasageri sa ajunga la destinații la timp, oferind in acelasi timp ratinguri de satisfactie mai mari pentru companiile aeriene, prin evitarea intarzierilor.”

 

Cu toate acestea, crearea unei experiente pozitive a clientilor prin AV inseamna mult mai mult. Sunetul are puterea de a promova sentimente specifice, a remarcat Dylan, ceea ce poate fi de folos pentru reducerea stresului pasagerilor.

 

„Muzica de fundal este linistitoare si usureaza mintea”, a spus el. „Literalmente, in fiecare situatie, muzica chiar ajuta creierul sa se relaxeze, schimband complet mediul si facandu-l mai placut. Am constatat ca acest lucru este valabil in interiorul birourilor, amenajarilor mari in aer liber, complexelor sportive si transportului in masa.”